Ce a început Azerbaidjanul să exporte în Bulgaria

Președintele azer Ilham Aliyev și omologul său bulgar Rumen Radev au discutat despre cooperarea energetică și dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Potrivit Azertag, într- o conversație telefonică care a avut loc la inițiativa lui Radev, cei doi președinți  s-au concentrat asupra relațiilor azero-bulgare, inclusiv asupra cooperării energetice și perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale. Părțile au salutat importanța parteneriatului dintre cele două țări și au discutat de asemenea despre exporturile de gaze naturale azere către Bulgaria și construcția interconectorului de gaze Grecia- Bulgaria.

Baza cooperării economice dintre cele două țări: Energia

Aliyev a declarat că Azerbaidjanul a început să exporte în Bulgaria nu doar gaze naturale, ci și electricitate, ceea ce creează noi oportunități pentru extinderea cooperării în sectorul energetic. Subliniind importanța centrelor de inovare socială înființate în Azerbaidjan, Președintele Radev și-a exprimat interesul față de experiența țării în acest domeniu.

Baza cooperării economice dintre cele două țări este energia. Azerbaidjanul a exportat 91,9 milioane m3 de gaze naturale în valoare de 12,1 milioane dolari către Bulgaria în primele 5 luni ale anului 2021, potrivit Financial Intelligence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...