Ce cadouri preferă să achiziționeze românii de Crăciun?

Un sondaj realizat de Klarna, rețeaua globală de plăți și destinație de cumpărături bazată pe inteligență artificială (IA), dezvăluie obiceiurile de cumpărare ale românilor în perioada Sărbătorilor. Potrivit sondajului, 61% dintre români încep să cumpere devreme pentru a profita de reduceri și oferte.

Vin sărbătorile, în curând, iar mulți dintre conaționali iau în calcul achiziția de cadouri cu mai mult timp înainte de Sf. Nicolae, Crăciun sau Anul Nou. Un sondaj realizat de Klarna, cu ajutorul IA, relevă faptul că 61% dintre români încep să cumpere devreme (în octombrie sau noiembrie) pentru a profita de reduceri și oferte, 86% consideră utilă opțiunea de a împărți achizițiile de Sărbători în rate egale, fără costuri suplimentare sau dobândă, iar 44% dintre respondenți oferă cadouri experiențiale (bilete la evenimente, carduri cadou la restaurante sau vouchere pentru activități sportive). Sondajul a fost realizat cu participarea a 1.016 de respondenți.

Preferințele la cumpărături ale românilor țin și de generația din care fac parte. Astfel, sondajul a scos la iveală că Millennials (1981-1996) și Generația Z (1997-2012) prezintă un angajament sincer față de legăturile de familie, cu 45%, respectiv 41%, intenționând să aloce cele mai substanțiale bugete pentru cadourile copiilor. Generația X (cei născuți între 1961 și 1980) preia conducerea, totuși, 46% exprimându-și dorința de a-și răsfăța copiii în timpul sezonului festiv. Millennials acordă prioritate partenerilor de viață, 43% intenționând să investească semnificativ în cadouri pentru aceștia. Generația Z manifestă o afecțiune pronunțată pentru bunici, 16% plănuind să le cumpere cele mai scumpe cadouri. Între timp, generația Baby-Boomers (cei născuți în perioada 1946-1964) prezintă o gamă diversă de beneficiari, 31% alocând cel mai important buget pentru copii, scoțând la iveală accentul pus pe relațiile de familie în timpul sezonului festiv.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole