Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și DNA au intrat pe fir! EXCLUSIV

Publicat: 30 aug. 2023, 09:31, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și DNA au intrat pe fir! EXCLUSIV

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău, comisarul Laurențiu Pantazi, într-o rețea de colaborare cu oameni implicați în lumea interlopă. Documente obținute de la Direcția Generală Anticorupție Buzău, arată că Pantazi ar fi fost implicat în convorbiri telefonice cu un cunoscut interlop, Feraru Florian, cunoscut sub numele de „Costel Feraru”.

Potrivit informațiilor furnizate de către aceste documente, Pantazi ar fi fost interceptat discutând cu Feraru în legătură cu o presupusă reglare de conturi între o grupare interlopă din București și una din Buzău. În această conversație, Feraru a cerut sprijinul șefului IPJ pentru a evita expunerea publică a incidentului și deteriorarea imaginii comunității interlope. În cele din urmă, Pantazi a acceptat să faciliteze depunerea unei plângeri, deși a exprimat îndoieli cu privire la posibilitatea sa de a-i proteja pe interlopi în fața unui sistem mai corupt și mai puternic, la București.

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că procurorii DGA au identificat o convorbire din 2010, între Pantazi și Feraru, cu privire la un scandal într-un local public din comuna Costești, însă discuția a avut loc cu 10 ani înainte ca Feraru să fie subiectul investigațiilor.

Vezi mai jos discuția dintre șeful IPJ și interlopul Costel Ferau

Feraru Florian: Să trăiască șefu’!

Pantazi Virgil Laurențiu: Salut, Costele!

(N.r.: Semne că cei doi se cunoșteau de foarte mult timp și aveau deja o legătură de prietenie)

Pantazi Virgil Laurențiu: Știu, știu, niște bodyguarzi, niște pizda mă-sii

Feraru Florian: Și acum, nu știu, ăștia vor să meargă la OTV, dar dacă merge la OTV o dă în voi

Pantazi Virgil Laurențiu: În noi, de ce să dea în noi?

Feraru Florian: Păi unul dintre ei îi fină-su’ lu’ BOȘCODEALĂ. Că aseară au fost mascații acolo, dar n-au oprit pe nimeni.

Pantazi Virgil Laurențiu: Îți trimit un băiat, pă … văd eu pă care, pă … TUDORE ALEXANDRU că-i tovarăș cu ei și …

Feraru Florian: Trimite pă cine crezi tu de cuviință, atunci și … eu de asta te-am sunat ca să procedezi cum crezi tu că-i mai bine …

Pantazi Virgil Laurențiu: E în regulă atunci! Eu am înțeles! Mă așteptam să se facă treaba asta! Nu știu ce șanse aveți voi prin București acum, na, nu știu cine sunt ăia și ai cui sunt!

Mai mult decât atât, Pantazi ar fi primit recompense materiale pentru serviciile sale, printre care și un ceas de aur. Acuzațiile îl vizează pe Pantazi într-un interval de timp cuprins între 2017 și 2019, perioadă în care ar fi acceptat bunuri și recompense financiare de la indivizi aflați în vizorul anchetelor penale. Se susține, în plângerile penale, că aceste favoruri ar fi influențat modul în care își îndeplinea atribuțiile de serviciu, afectând corectitudinea informațiilor furnizate și generând emiterea de documente false.

Surse judiciare au confirmat că procurorii Departamentului Național Anticorupție (DNA) investighează acuzațiile aduse șefului IPJ Buzău și au identificat mărturii și înregistrări care susțin aceasta. În ciuda dezvăluirilor, Costel Feraru neagă acuzațiile de dare de mită și susține că întâlnirile cu Pantazi au fost pur informative și lipsite de conținut ilegal.

Dosarul a fost inițial înregistrat în 2020 la DNA Ploiești, însă în octombrie 2022, procurorul șef al DNA a decis să disjungă dosarul și să-l aducă la sediul central al instituției, dată la care investigațiile și probele au fost consolidate.

Rămâne de văzut dacă șeful IPJ Buzău se va grăbi să iasă la pensie sau dacă dl. Bogdan Despescu, tot de la Buzău, fiind chiar fostul adjunct al lui Pantazi, va începe sau nu o anchetă internă privind presupusele fapte comise de comisarul șef de poliție Virgil Laurențiu Pantazi.