Totul despre litera „Z”- simbolul utilizat în războiul din Ucraina. Explicațiile specialiștilor

Rusia a operat cu numeroase mijloacele înșelătoare de luptă, de-a lungul războaielor hibride, iar la invazia din Ucraina comunitatea internațională a remarcat litera „Z” marcată pe vehiculele militare rusești.

Deși litera nu aparține alfabetului chirilic, ea este utilizată cu scop de propagandă de Armata Rusiei, potrivit Radio România Actualități.

Vehiculele Armatei Ruse care au intrat în Ucraina au fost văzute inscripționate cu litera „Z”, ceea ce a dat naștere mai multor speculații cu privire la semnificația simbolului. Nu există o singură teorie care să explice ce înseamnă „Z”, în principal pentru că armata rusă nu a emis nicio clarificare în spatele utilizării alfabetului latin, potrivit Rador.

Analistul rus Kamil Galeev sugerează, potrivit sursei menționate, că „Z” ar putea fi interpretat ca „Za pobedu”, „Pentru victorie”. Alții văd acesti simbol drept „Zapad” – „Vest” în limba rusă.

Litera „Z” utilizată de armata Rusiei ca abreviere face referire în primul rând la „Zapad”, ceea ce înseamnă în limba rusă „Vest” sau „Occident”. Are o dublă semnificație: prima este pentru ofițerii și subofițerii de Stat Major -– marșul militar spre Occident. Pentru militarii în termen este denumirea unui exercițiu de amploare executat la o perioadă de 2 ani – „Zapad”, desfășurat de Federația Rusă, aplicație militară care are ca obiectiv apărarea în fața Vestului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...