Ce este chemsex-ul? Multă lume îl practică

În Franța, actorul francez Pierre Palmade este urmărit penal pentru omor din culpă în urma accidentului provocat săptămâna trecută. El a fost testat pozitiv la cocaină, dar acesta nu a fost singurul stupefiant consumat de actor înainte de producerea accidentului. La o petrecere cu patru tineri, care ar fi durat  mai mult de 24 de ore, actorul în vârstă de 54 de ani, ar fi practicat ceea ce este cunoscut sub numele de ”chemsex”, scrie presa franceză. Dar ce este chemsex-ul?

Chemsex, cuvânt preluat din limba engleză, este format din termenii chemical (produs chimic) și sex. Adepții acestei practici ingerează diverse droguri puternice, printre care cocaină, ecstazy, GHB, ketamină sau metamfetamine, cu scopul dezinhibării, măririi și prelungirii senzațiilor în timpul raporturilor sexuale. Unii își injectează drogul intravenos, situație în care se vorbește despre ”slamsex”.

Chemsex – Riscuri

Chemsex-ul nu este lipsit de pericole și în plus poate provoca dependență. ”Ne dorim mereu sex”, explică un vechi practicant al acestei forme de sex pentru BFMTV. ”Se poate culca cu un partener timp de câteva ore, înlănțuiți cu cinci, șase, șapte alți parteneri…”

Potrivit Laure Westphal, psiholog clinician, specialist în adicție, din cadrul grupului de psihiatri de la Universitatea din Paris, majoritatea adepților chemsex-ului descoperă drogurile pe această cale. ”Ei nu erau toxicomani înainte”, precizează aceasta. Treptat, dozele de drog cresc atât de mult încât practicanții nu mai pot face sex fără narcotice.

Se poate ajunge la pierderea identității

Riscurile sunt legate de tipurile de droguri consumate. Drogurile pot duce la pierderea realității (GHB), tulburări de comportament, stări de panică (ketamină), crize de paranoia și halucinații (metamfetamină), sau pot provoca probleme cardiovasculare și cardiorespiratorii (cocaină).

Practica chemsex-ului poate provoca deprimare, pierderea identității și/sau a reperelor, izolare, respingere, probleme de sănătate mintală cu consecințe ireversibile, iar în cazuri extreme poate duce chiar la sinucidere.

Riscurile sunt legate și de relațiile sexuale. Odată cu creșterea consumului de droguri, scade vigilența în privința protecției sexuale, în condițiile în care sunt mai mulți parteneri. Aceste ”petreceri” de peste 24 de ore sunt epuizante și de multe ori determină creșterea consumului de droguri tocmai pentru a face față, ceea ce mărește riscurile.

Citește și Dezamăgit de femei, s-a îndrăgostit de o păpușă sexuală: „Acum ea este sufletul meu pereche”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...