Ce este un psihopat

Ce este un psihopat? Există multe definiții, lucrări, etc, în acest sens. Conform unui raport publicat de jurnalul Personality and Individual Differences, psihopații sunt persoane  capabile de empatie, dar pur si simplu aleg să nu treacă prin această stare.

Cu alte cuvinte, nu le pasa de cei din jur, potrivit IFL Science. Alții spun că există psihopați care abia de își dezvăluie adevărata natură și tocmai de aceea sunt cu atât mai periculoși. Oricum ar fi, ei sunt printre noi…

Ce este un psihopat

Psihopații nu pot să susțină prietenii, relații intime sau orice fel de conexiune reciproc apreciativă, pe termen lung, cu ceilalți. Orice relație în care intră un psihopat este pur superficială, autoservitoare și de obicei pe termen scurt.

Ei sunt incapabili să prețuiască oamenii pentru ei înșiși și, prin urmare, nu se poate baza pe un prieten pentru a ajuta în momente de nevoie”, este de părere spune Sandra O Connor – psiholg clinician, dr. în medicină comportamentală și psihologia sănătății.

Ce este un psihopat

Potrivit psihologului, un psihopat poate părea că are unele prietenii și relații dar dacă te uiți mai atent interacțiuni, vei descoperi că aceste relații nu sunt construite pe nici un fel de conexiune autentică sau încredere reciprocă, ci sunt menținute superficial pe linia de plutire. Adăugăm că despre iubire nici nu poate fi vorba.
Lipsa de empatie a psihopatului este prima barieră reală în calea formării oricărui tip de conexiune sau relație autentică. Mai simplu spus, asta înseamnă că nu se poate pune în pielea altuia și nu pot vedea lucrurile din perspectiva celorlalți.
Psihopatul nu empatizează cu adevărat cu persoanele cu care formează conexiuni, ci trece robotic prin tipare comportamentale în care spune ceea ce trebuie, face ceea ce trebuie și interacționează atât cât trebuie pentru a putea avea o relație, atât timp cât persoana cu care interacționează îi este utilă sau necesară”, conchide Sandra O Connor.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

UPDATE Ora !,41: Înaltul reprezentant UE pentru politică externă, Josep Borrell, a calificat atacul iranian drept „inacceptabil”. Pe X, Borrell a scris: „Aceasta este...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....