Ce este un psihopat

Ce este un psihopat? Există multe definiții, lucrări, etc, în acest sens. Conform unui raport publicat de jurnalul Personality and Individual Differences, psihopații sunt persoane  capabile de empatie, dar pur si simplu aleg să nu treacă prin această stare.

Cu alte cuvinte, nu le pasa de cei din jur, potrivit IFL Science. Alții spun că există psihopați care abia de își dezvăluie adevărata natură și tocmai de aceea sunt cu atât mai periculoși. Oricum ar fi, ei sunt printre noi…

Ce este un psihopat

Psihopații nu pot să susțină prietenii, relații intime sau orice fel de conexiune reciproc apreciativă, pe termen lung, cu ceilalți. Orice relație în care intră un psihopat este pur superficială, autoservitoare și de obicei pe termen scurt.

Ei sunt incapabili să prețuiască oamenii pentru ei înșiși și, prin urmare, nu se poate baza pe un prieten pentru a ajuta în momente de nevoie”, este de părere spune Sandra O Connor – psiholg clinician, dr. în medicină comportamentală și psihologia sănătății.

Ce este un psihopat

Potrivit psihologului, un psihopat poate părea că are unele prietenii și relații dar dacă te uiți mai atent interacțiuni, vei descoperi că aceste relații nu sunt construite pe nici un fel de conexiune autentică sau încredere reciprocă, ci sunt menținute superficial pe linia de plutire. Adăugăm că despre iubire nici nu poate fi vorba.
Lipsa de empatie a psihopatului este prima barieră reală în calea formării oricărui tip de conexiune sau relație autentică. Mai simplu spus, asta înseamnă că nu se poate pune în pielea altuia și nu pot vedea lucrurile din perspectiva celorlalți.
Psihopatul nu empatizează cu adevărat cu persoanele cu care formează conexiuni, ci trece robotic prin tipare comportamentale în care spune ceea ce trebuie, face ceea ce trebuie și interacționează atât cât trebuie pentru a putea avea o relație, atât timp cât persoana cu care interacționează îi este utilă sau necesară”, conchide Sandra O Connor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...