Ce face un politruc imediat când ajunge guvernatorul Deltei Dunării?

De mai bine de 15 ani, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a devenit jucăria favorită a celor aflați la guvernare, dar mai ales a baronilor locali din Tulcea. Însă, de departe, baronul numărul unu al Deltei Dunării este președintele PSD al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Ca atare, pe funcția de guvernator, ani la rândul, a fost parașutat un politruc susținut de interesele locale și centrale controlate de baronul PSD Horia Teodorescu. Dar, surprinzător, deocamdată, nu s-a făcut nicio analiză despre care a fost prima măsură luată de fiecare politruc impus guvernator al Deltei Dunării. Invariabil, răspunsul a fost de a interzice ceva fără o justificare reală.

În 2006, Alianța DA îl impunea guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pe Paul Cononov, un politician liberal școlit la propria firmă de gunoaie, dar remarcat ca informator al Securității sub numele de ”Răzvan”. Acesta a interzis pescuitul la sturioni pe întregul teritoriu al rezervației fără a avea un studiu științific care să demonstreze că efectivele de sturioni sunt în declin. Și astăzi, pescuitul sturionilor este interzis în Delta Dunării.

Ulterior, în 2011, Liviu Mihaiu, singurul guvernator pentru care au existat informații din zona DNA că s-a plătit un milion de euro că să fie numit, a interzis vânătoare  pe teritoriul ARBDD. Evident, că interzicerea vânătorii s-a făcut fără un studiu științific care să fundamenteze această măsură! Și, astăzi. vânătoarea este interzisă pe teritoriul ARBDD.

Prin 2013, ajunge guvernator un vânzător de haine din Tulcea. Este vorba de Edward Bratfanov, tot un politruc dar, de la PSD, înscăunat guvernator de baronul roșu de Tulcea Horia Teodorescu. Acesta, imediat cum a ajuns guvernator, predă pe repede înainte locația Centrului International de Informare pentru Zone Umede de la Uzlina către RAPPS ca să împlinească „pohta ce-a pohtit” Victor Ponta, prim-ministru la acea vreme. Și se știe foarte bine pentru cine a pohtit Ponta locația de la Uzlina! Și astăzi, centrul de la Uzlina a rămas la RAPPS.

Prin intrarea USR la guvernare alături de PNL și UDMR, Dacian Cioloș o impune pe Atena Groza la butoanele ARBDD. Aceasta se remarcă imediat prin faptul că anulează ”Deciziei nr. 209/12.07.2021 cu privire la aprobarea unor reguli pentru obținerea autorizației/permisului pentru desfășurarea activității de transport pasageri pe brațele Dunării și canalele interioare din RBDD”. Dar,  Atena Groza a plecat după câteva luni și Delta Dunării a rămas în continuare paradisul ”piraților” care se ocupă de transportul pasagerilor pe brațele Dunării.

Anul acesta aterizează în fotoliul de guvernator al Deltei Dunării Teodosie Marinov, un profesor de psihologie ”uns” guvernator de același baron PSD Horia Teodorescu. Și la prima ieșire publică din postura de guvernator, Teodosie Marinov anunță că intenționează să interzică pentru doi-trei ani pescuitul în RBDD.
Așadar, se poate constata că ARBDD a fost capturată de politrucii înscăunați pe funcția de guvernator numai pentru a interzice ceva, adică să distrugă și nicidecum pentru bunăstarea comunității din Delta Dunării. Și astfel, ARBDD a fost sufocată de incompetența și amatorismul managerial al ”funcționarilor publici” proveniți din rândul rubedenilor, prietenilor și amantelor celor care au fost parașutați politic pe fotoliul de guvernator.
Practic, guvernatorii politruci care au fost mai bine de 15 ani la butoanele ARBDD l-au plagiat pe Murphy, adică ”Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale!” Ca atare, cei care au fost înscăunați politic în fruntea Deltei Dunării se regăsesc perfect în epigrama lui Florea Ștefănescu dedicată ”Unui mare politruc”: ”De s-ar impoza prostia,/Ignoranţa şi trufia,/De-ar trăi o veşnicie/N-ar scăpa de datorie”!

1 COMENTARIU

  1. Ce face un politruc imediat când ajunge guvernatorul Deltei Dunării?
    Made in ROMANIA – Acel politruc se apucă imediat de furat după care școala partidului îl recompensează cu un doctorat „copy paste”.
    Politruc-ul! După ce a distrus acel județ sau regiune își bagă p-la în ea ţară şi popor, sau mai nou îşi freacă p-zda pe la bulgari sau greci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole