Ce fel de sistem de verificare a documentelor are aeroportul Otopeni. Care sunt pașii

Aeroportul Otopeni are de joi primele porți automate de verificare a documentelor. Sunt dispozitive care scanează pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice – în același timp cu trăsăturile faciale ale pasagerilor.

Tehnologia este prezentă deja în mari aeroporturi din lume. În total, șase porți biometrice au fost instalate la Aeroportul Henri Coandă.

Pașii sunt simpli: pasagerul se apropie de poartă, așează documentul biometric – pașaport, carte de indentitate –  în fața unui scanner, iar o cameră video specială va scana automat trăsăturile faciale ale pasagerilor.

Astfel, verificarea documentelor în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va dura câteva secunde, spre deosebire de controlul clasic, ce poate dura şi câteva minute. Momentan este un proiect pilot, dar ministrul Trasporturilor spune că investițiile în aeroportul din Otopeni vor continua.

În total, ar urma să fie 24 de porți. Proiectul a costat aproape 2,3 milioane de lei – banii fiind din fonduri europene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...