Ce greșeli trebuie să eviți atunci când te muți

Mutarea este un pas firesc în viața oricărei persoane, care va avea loc cel puțin la un moment dat pe parcursul vieții, marcând noi drumuri și începuturi. Totuși, întregul proces poate fi destul de dificil (deși pentru mulți nu pare așa la început) și îți poate da adevărate bătăi de cap, în special dacă nu reușești să organizezi totul în cel mai mic detaliu.

Din toate părțile auzi sfaturi pe care ar trebui să le folosești în mutarea ta, atât de multe încât îți este greu să ții pasul cu toate lucrurile pe care ar trebui să le faci, în opiniile unora.

Noi alegem, însă, să îți spunem ce obiceiuri trebuie neapărat evitate pentru a avea parte de o mutare de succes, desfășurată fără incidente nedorite și fără să îți provoace stres! În ceea ce ține de mutări mobilă există câteva greșeli pe care cu siguranță nu îți dorești să le faci dacă aspiri la un proces lin, iar aici le poți găsi pe cele mai importante!

Nu planifici totul din timp

Aceasta este probabil cea mai uzuala greșeală, pe care cei mai mulți tind să o facă! Mutarea nu poate fi făcută „la foc repede”, ci este nevoie de o perioadă ceva mai lungă pentru a te asigura că totul va merge ca la carte, de la împachetat și selectat, până la parcurgerea drumului. Îți recomandăm să începi procesul cu cel puțin o lună înainte.

Nu te gândești ce vei face cu lucrurile odată ajunși în noua locație

Cei mai mulți nu realizează că lucrurile nu pot fi lăsate în hol doar, iar procesul mutării nu se termină odată ce sunt duse înăuntru lucrurile. Din acest motiv nu uita să îți planifici în detaliu ce vei face cu fiecare lucru odată mutat, de la unde îl vei amplasa mai exact, până la ordinea în care vei despacheta totul. Acest lucru te va scăpa de stres și probleme ulterioare, și te vei putea bucura de primele zile în noul loc.

Nu acorzi suficientă atenție siguranței obiectelor

Dacă nu îți dorești să constați anumite suprize când vei despacheta, trebuie să te asiguri dinainte că nu există riscuri ca lucrurile tale să fie deteriorate, să se spargă, să se rupă sau să sufere zgârieturi. Din acest motiv trebuie să pui cât mai mult mult accent pe împachetarea fiecărui obiect, chiar dacă unele nu par a avea nevoie, și investește în materiale care le pot proteja (precum celofan, folii cu bule de aer sau hârtii).

Nu te interesezi de parcare

Pentru a nu fi nevoit să te plimbi cu bagajele de la o distanță îndepărtată, printre mașini, oameni și stâlpi, nu uita să verifici dinainte unde vei putea parca pentru a descărca lucrurile din mijlocul de transport pe care îl folosești. Poți vorbi chiar și cu vecinii să îți asigure un loc de parcare aproape de intrare pentru cele câteva ore necesare descărcării lucrurilor, astfel încât să depui cât mai puțin efort și să nu riști să deteriorezi vreun obiect.

Încerci să te muți pe cont propriu

Deși am lăsat această greșeală ultima, probabil că este și cea mai gravă! Tocmai pentru că mutarea în sine este un proces complex, în care fiecare detaliu mic contează, este foarte dificil să te ocupi tu de tot.

Cea mai sigură variantă pe care o ai este să apelezi la o firmă care se ocupă chiar cu transport mutări și să te lași pe mâna profesioniștilor cu experiență, cei mai în măsură să facă fiecare pas necesar mutării tale. Deși acest lucru presupune cheltuirea unor bani în plus, trebuie să realizezi că astfel lucrurile tale sunt mult mai în siguranță, iar tu vei scăpa de multe griji și bătăi de cap dacă vei alege cu adevărat o companie calitativă, cu experiență și recenzii pozitive.

Așadar, acum că știi ce greșeli trebuie să eviți în procesul mutării tale dintr-un loc în altul, ai grijă să ți cont de ele și să faci tot ce poți să le eviți. Dacă reușești acest lucru ai toate șansele să ai parte de o experiență a mutării fără incidente neplăcute și nedorite, și te vei putea bucura cu adevărat de oportunitățile oferite de mutare în noul capitol al vieții tale pe care îl începi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...