Ce lege a aprobat Klaus Iohannis cu privire la organismele modificate genetic

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 43/2007 privind introducerea deliberată în mediu a organismelor modificate genetic.

Conform prevederilor OUG, notificatorul care introduce deliberat în mediu organisme modificate genetic poate solicita autorităților ca anumite informații să fie ținute la secret.

Autoritatea competentă decide dacă permite sau nu clasificarea unor informații. Dacă organismele modificate genetic pun în pericol oamenii sau animalele, atunci informațiile clasificate vor deveni publice.

‘’Având în vedere că autoritățile competente stochează date științifice, inclusiv datele confidențiale și cele cu caracter personal, este necesar să se garanteze că o astfel de stocare se efectuează în conformitate cu un nivel ridicat de securitate’’, se arată în expunerea de motive.

În scopul creșterii transparenței și pentru a se asigura că solicitările de rezultate ștințifice primite de autorități sunt tratate cu eficiență, este necesară este necesară elaborarea formatelor de standardizare de elaborare a datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un producător de magiun refuză să se conformeze ordinelor ANPC: “Nu...

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu. că nu are de gând să...

Câți bani s-au încasat în 2022 din amenzi

O interpelare parlamentară adresată recent ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, a evidențiat și o realitate mai puțin cunoscută și anume ce sumă a încasat din...