Ce li se pregătește șoferilor care conduc fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor

Pe masa Camerei Deputaților se află Legea Anastasia. Acest proiect de lege a trecut de Senat, cu vot unanim. Astfel, Codul Penal va putea fi modificat. Șoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime.

Inițiatorul Legii a fost Robert Cazanciuc alături de alți parlamentari din mai multe partide. Cu ocazia susținerii proiectului în Senat a declarat că această lege este un răspuns al Parlamentului la revolta publică. Oamenii sunt revoltați atunci când văd că le mor semenii, iar vinovații se urcă din nou la volan liberi să producă noi accidente rutiere.

“Am denumit această lege Anastasia. Anul trecut, chiar de 1 iunie, o fetiță de doar 4 ani a fost ucisă în fața casei. Persoana nu avea dreptul de a conduce. Putem să denumim această lege după numele oricărei persoane. Peste 100 de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere produse de persoane care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis, a mai declarat senatorul.

România pe primul loc în Europa la accidente rutiere

Conform datelor oficiale, 20.000 de persoane sunt trimise în judecată în România pentru conducere fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor. România este pentru al cincilea an consecutiv, pe primul loc în Europa la numărul de morți din accidente rutiere. Modificarea Codului Penal nu va mai permite pronunțarea unor sentințe de suspendare. Această prevedere se va aplica atunci când în accidente rutiere mor oameni.

Legea Anastasia a trecut de Senat, cu vot unanim. Urmează să fie votată și în Camera Deputaților și promulgată de președinte.

„Modificarea legislativă va trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Ar trebui că, atunci când vedem că cineva se urcă beat sau drogat la volan, să-l tragem de mânecă. Sigur, este nevoie și de modificarea Codului Rutier, astfel încât cine comite o crimă conducând beat sau drogat ori fără permis auto să nu mai aibă niciodată dreptul de a conduce”, a spus Robert Cazanciuc.

Vezi și: România, locul I în UE la numărul de morți din accidente rutiere

1 COMENTARIU

  1. Pentru a aproba, postarea în grupul PENSIONARI MILITARI și POLITISTI am citit postarea și mi se pare că are date imprecise și e conforme cu regulile de drept. Este o precizare cu privire la faptul că dei care vor comite accidente cu victime merge direct la închisoare. Așa ceva nu se poate. Constituția apără libertatea persoanei. Nimeni nu poate hotărâ ca cineva să fie trimis direct la închyisoare fără o judecată.ș Căt privește sintagma „victime” se poate referi la morți sau răniți. Răniții pot fi răniți grav sau uțor. Va fi trimis cineva direct la închisoare pentru că a produs prin accident niște zgârieturi?
    Consultați un specialist când faceți aprecieri la conținutul unor legi.
    Cu stimă, Ciucur Ion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...