Ce mai spune Anthony Fauci despre COVID

Publicat: 26 feb. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Ce mai spune Anthony Fauci despre COVID

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni. Printre neplăcerile care persistă mult timp după vindecare se numără oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn.

Părerile cercetătorilor cu privire la neplăcerile noi cauzate de COVID sunt completate de dr. Fauci. Și anume, consilierul medical şef al Casei Albe spune că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare.

Cunoscute drept „Covid lung” sau sechele post-acute ale Covid-19 (PASC), simptomele pot apărea „cu mult după infectare”, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai explicat medicul.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a spus acesta, adăugând că fenomenul a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Fauci a mai afirmat, potrivit cnbc.com.,că Institutele Naționale de Sănătate încep să studieze „COVID-ul lung, într-un efort de a identifica cauzele și posibilele tratamente”.