Ce pățesc soldații ruși care refuză să lupte

Zece soldați ai brigăzii a 11-a de asalt aerian a armatei ruse, care au refuzat să lupte, au fost închiși într-un garaj, unde așteaptă să fie transferați la închisoare. Ca alte câteva sute de militari ce nu vor să se implice în război, au parte de un tratament extrem de dur din partea conducerii.

„Sunt ținuți încuiați într-un garaj, hrăniți cu un terci o dată pe zi, urmând să fie transferați la pușcărie”, a declarat caporalul Ilya Kaminsky pentru publicația ucraineană Current Time.

Anterior, militarii din cea de-a 11-a divizie, cantonată în orașul Ulan-Ude, au declarat pentru Current Time că nu pot demisiona din funcție. Comandamentul pune presiune pe ei și amenință că îi va trimite la închisoare pentru că refuză să urmeze ordinele. 78 de persoane din brigadă au fost hotărâte să demisioneze și să părăsească teritoriul Ucrainei dar, după presiunile comandamentului, aproximativ 50 s-au răzgândit în privința plecării.

Corespondentul Current Time a vorbit cu caporalul Ilya Kaminsky, un soldat al celei de-a 11-a divizii, care este încă hotărât să se întoarcă acasă.

„Ei spun că vom merge la un centru de detenție preventivă undeva lângă Lugansk. Au venit oameni din departamentul de investigații militare pentru regiunile Herson și Dnipropetrovsk, obligați să dea note explicative despre cum suntem pregătiți să îndeplinim sarcini. Rapoartele noastre au fost rupte, nu au fost acceptate. În ceea ce mă privește, am scris aproximativ 20 de rapoarte. Niciunul nu a fost luat în considerare”, spune Kaminsky.

După ce brigada din care face parte acesta ar fi pierdut aproximativ jumătate din efectiv – morți, răniți sau oameni care au refuzat să-și continue serviciul, a fost completată cu nou-veniți.

„Suntem obosiți psihic. Nu există absolut nici o încredere în superiori, toată lumea ignoră comenzile”, susține Kaminsky, care este nemulțumit de faptul că nu i-a fost acceptată o permisie să-și vadă fiica, născută în urmă cu trei luni, în timp ce el era deja concentrat pe front.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...