Ce provoacă „sindromul Havana”? Serviciile secrete americane încă nu au descoperit

Statele Unite încă nu ştiu sigur ce provoacă ”sindromul Havana”, denumirea dată unei simptomatologii misterioase care a afectat diplomaţi americani în mai multe ţări, după cum a declarat directoarea pentru informaţii naţionale a SUA, Avril Haines.

Potrivit AFP, Haines a avut o întâlnire cu experţi şi înalţi responsabili guvernamentali pentru a discuta această problemă. Fenomenul a stârnit bănuieli, încă nedovedite, că Rusia sau alte ţări au folosit dispozitive electronice de intensitate înaltă pentru a le face rău fizic diplomaţilor americani în Cuba, China şi alte locuri.

Încă nu se știe ce provoacă aceste ”probleme de sănătate anormale”

Dar la cinci ani după primul caz de acest fel semnalat la Havana, experţii medicali, serviciile secrete şi responsabilii din SUA încă nu ştiu ce provoacă aceste ”probleme de sănătate anormale” care au afectat diplomaţi americani şi familiile lor, notează Avril Haines într-un comunicat.

Identificarea cauzei problemelor de sănătate anormale, oferirea celor mai bune îngrijiri celor afectaţi şi oprirea continuării unor astfel de incidente este o prioritate absolută”, a mai transmis ea după respectiva reuniune la care printre participanţi s-au numărat de asemenea miniştrii apărării, de externe, trezoreriei, energiei, securităţii interne şi justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole