Ce putem face pentru a reduce riscul de bronșiolită în cazul sugarului. Sfaturile lui Mihai Craiu

Dr. Mihai Craiu, ”managerul” Spitalului Virtual pentru Copii, atrage atenția asupra bronșiolitei la bebeluși, generată de virusul sincițial respirator (VSR), pornind de la un articol publicat în New York Times 1 noiembrie – https://www.nytimes.com/…/rsv-children-hospitals.html..

”Autorii citează afirmatia unui medic american ce constata că luna octombrie 2022 este pentru medicii pediatri (și pentru copiii mici din SUA) asemănătoare lunii martie 2020 din secțiile de COVID-19 care primeau cazuri grave de insuficiență respiratorie unul după altul, până la supraaglomerare.

Mai țineți minte imaginile cu pacienți ce abia respirau și primeau oxigen pe holuri, pe scaune sau in paturi improvizate?

Cam așa încep să arate clinicile de pediatrie din SUA… In Octombrie 2022 unul din 500 de sugari cu vârsta sub 6 luni a ajuns în spital, fiind infectat cu VSR (virus sincițial respirator). Si in SUA nu te internează nimeni pentru muci în nas și febră mare…

Situația epidemiologică este îngrijorătoare dar era previzibilă. În mod normal un copil mic, infectat cu VSR face bronșiolită acută”, scrie dr. Craiu.

Recomandările doctorului Craiu

Deși bronșiolita poate fi o infecție ușoară, totuși în cazul unor sugari se poate ajunge la insuficiență respiratorie și la nevoia de asistența medicală în terapie intensivă.

Doctorul Craiu ne spune ce putem face pentru a reduce riscul de îmbolnăvire a sugarului:

  • Ne spălăm bine pe mâini când revenim acasă.
  • Nu pupăm sau atingem pe mâini sau față un sugar atunci când avem cel mai mic semn de răceală.
  • Nu lăsăm fratele/sora mai mare să intre în camera sugarului dacă a luat o răceală de la grădiniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...