Ce rafinărie din România vrea să cumpere miliardarul Rinat Ahmetov EXCLUSIV

Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, vrea să achiziționeze una dintre cele mai cunoscute platforme petrochimice din România. Negocierile deja au intrat în linie dreaptă.

RAFO Onești, în vizorul lui Rinat Ahmetov

Rinat Ahmetov, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ucraina, fondatorul și președintele System Capital Management (SCM) și totodată patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, a demarat negocierile pentru preluare uneia dintre cele mai mari platforme petrochimice din România. Este vorba de cumpărarea activelor platformei industriale a rafinăriei RAFO Onești de la firma Roserv Oil (fosta TEF Infrastructura), deținută grupul Grampet.

Firma Roserv Oil (fosta TEF Infrastructura) a devenit principalul creditor al RAFO, preluând creanța deținută asupra rafinăriei de către fostul acționar majoritar Petrochemical Holding GmbH, entitate controlată de omul de afaceri rus Iakov Goldovski. Respectiva creanță a ajuns inițial în posesia companiei-mamă a Roserv Oil, Trans Expedition Feroviar SRL din același grup Grampet, iar de acolo a fost transferată cumpărătorului platformei industriale a rafinăriei.

Tranzacția în valoare de 6,2 milioane dolari plus TVA de a fost anunțată oficial pe 27 iulie 2020 de către lichidatorul judiciar al RAFO, Casa de Insolvență Transilvania (CITR).

Începând de miercuri, Rinat Ahmetov și echipa sa au demarat negocierile cu grupul Grampet și deja a făcut o vizionare a platformei RAFO Onești și depozitul de la Borzești unde se dorește crearea un hub de transport produse petroliere către Moldova și Ucraina.

Citește și Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov investește într-un parc eolian la Ruginoasa, în Iași

33 COMENTARII

 1. Politicienii de ce-a mai josa clasă ! Nici mândria de hoții deștepți nu aveți în voi . Ați vândut tot și mai ales fiind vorba de industria de importanță națională energetică . Ați dat-o pe mâna la două țări Austria și Rusia fie eii Ucrainienii tot un drac tot Rușii sunt , ba mai escroci ! Ăștia mai eri trăgeau cu tunurile în noi iar acum voi pentru că va mituit și vă are la mâna le dați totul pe tavă . Ati deschis toate câmpurile petrolifere și miniere parcă România ar avea economie de două ori mai mare ca a Chinei . Ați dat siderurgia la Rușii sa ales praful . Ați dat toate resursele de petrol și gaze la Austriecii și noi ne încălzim cu paie ! Dacă ăstea doi vor , ne lasă așa cum eram cu 250 de anii Statul Român nu mai vrea să dețină nimic sta cu mâna întinsă . Până și Anglia mama capitalismului sau Germania de Franța nu mai vorbim tot dețin fabrici de interes național . Avem Transgaz a statului darnu mai avem măcar o rafinărie mică cu o fi de nevoie strategică cum o săi ziceți dar să fie .

  • Mizerabili de politicieni români post-decembriști, nu știu decât să vândă și să concesioneze pe 50 de ani, care tot un fel de vânzare este.
   Ați rememorat mârșăviile acest mizerabili care se „bat” să ne conducă, de peste 22 de ani, ca să nu mai amintim de anii ’90, risipiți fără rost.
   Cu stimă,

  • Pai domnu Darius, asta e capitalismul în democrație, importanta strategica se cam duce. Pai în foarte multe tari inclusiv la noi, cine are cumpăra. Asta se numește investiție și dezvoltare. Bineînțeles, ultimul beneficiar sintem noi. Plătitorii. Nici nu e bine ca statul romin sa mai dețină ceva, pentru ca te-ar costa și pe dumneata și pe mine, dublu, sau triplu. Statul nostru, se mulțumește doar sa încaseze niște dividende acolo, la buget și accize. De ce crezi ca nu vor sa mai dețină nimic? Decit sa le lase în paragina, mai bine vinde. Adică îți vind ție, dar plătești și la mine taxele care trebuie. Deci, cine are bani, cumpăra. Astăi capitalismul. La noi importanta strategica, nu mai are demult valoare. Dacă dumneata vrei asa mult acele rafinării, de ce nu investești acolo? De ce nu le cumperi? Mai bine sa fie funcționale, decit tăiate la fier vechi.

 2. Dacă Ceaușescu a fost executat ptr. subminarea economiei naționale, iar vrem nu vrem, acesta a lăsat o țară la cheie, fără datorii și ceva bani la pușculiță, politicienilor care au condus țara din 1990 pînă acum, ce pedeapsă să le aplice poporul?

 3. Bai baieti, rafinaria aia rugineste, e conteaza cui i-o da, conteaza ca trebuie sa faca ceva cu ea. Mai rau ca acum nu poate ajunge. Lasa ca a fost pe mana luo Iacobov si a lui Marian Iancu, romani „patrioti”adevarati, de au pus-o la pamant.

 4. PANA NU EXPLIDEAZA MAMALIGA SI ISI DA SEAMA TOT ROMANUL CA A AJUNS IN CURU” GOL CU CRIMINALII ASTIA DE LA GUVERNARE DE 30 ANI SI O SA IASA CU BATA IN MANA SA SCHIMBAM TOTI HOTII ASTIA CE NE CONDUC DE 30 ANI SI CARE AU DISTRUS TOT DE LA NIVEL DE SAT ,LA ORASE ,DE ABIA ATUNCI AR TREBUI NATIONALIZAT TOT CE E STRATEGIC SI JUDECATI TOTI CRIMINALII CE S-AU PERINDAT PE LA CONDUCERE SI CONFISCATE TOATE BUNURILE CARE LE AU ACUM SI LA CARE NICI NU VISAU HANDICAPATII.TREBUIE UN NOU PROCES CA LA NUREMBERG IN FRUNTE CU ILICI,NASTASE…TOTI CRIMINALII,CACI CE AU FACUT EI ESTE CRIMA!!!!!!

 5. Acest om ,,de miliarde,,de ce nu asteapta sa isi investeasca banutii in tara lui iubita Ucraina sau sa ajute de pe acum tara lui ca auzim in fiecare zi cate milioane si miliarde trimite E.U si america in tarisoara lui lovita de rusi. Sau mai intreb si eu ca prostul, acest barbat are timp de afaceri ,nu trebuie sa ia arma in mana sa isi apere tara???

  • Acest om a investit și în tara lui, el care deține echipa de fotbal saktior donetk, la avut de mulți ani antrenor pe Mircea lucescu(sau el luce, cum era supranumit). Apropo, cum investești dumneata într-un loc, sau sa construiești ceva, într-o tara cind știi ca în orice moment poate sa cada niște rachete pe acolo, și totul se transforma în ruina? Sa știi ca noi am făcut foarte mult comerț cu Ucraina înainte de război, geniule din carpati. Să-ți dau exemple, și-ți demonstrez pe loc ca vorbește gura fără tine::de exemplu, luam de la ei fier beton cu 3 lei kg,borcane de sticla, rigips, cărămidă, la preturi foarte convenabile. Ai acces la informații de tot felul geniule, dar probabil ca dumneata trăiești în epoca de piatra. Și dacă acel om investește la noi, cărei problema? Cine are bani cumpăra, astăi capitalismul, astăi democrația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...