Ce restricții se anunță de sărbători? Raed Arafat: Depinde cum evoluăm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit despre modul în care vom putea sărbători Crăciunul și Revelionul din 2021. Șeful DSU a afirmat că deocamdată este prea devreme pentru a se pronunţa în privinţa modului în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă şi că pe 10-15 decembrie, autoritățile vor lua deciziile potrivite.

Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme”, a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Acesta a mai precizat data la care este posibil să se ia o decizie în urma analizei atente a situației epidemiologice din țară.

Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis Arafat, potrivit news.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...