Ce s-a întâmplat cu foști membri ai „Brigăzilor Roşii”

Autorităţile franceze au arestat şapte foşti membri ai grupării italiene de extremă stânga „Brigăzile Roşii”, condamnaţi pentru acte de terorism comise în anii ’70 şi ’80.

Poliţiştii francezi caută alţi trei italieni care, ca şi cei şapte arestaţi, au reuşit să evite până acum efectuarea condamnărilor după ce au fugit din ţara lor. Autorităţile italiene au solicitat extrădarea a 200 de suspecţi, însă preşedintele francez din perioada în care a fost înaintată cererea, François Mitterand, le-a oferit protecţie împotriva extrădării radicalilor de stânga.

Cu condiţiile să fi renunţat la violenţă sau să nu fi fost acuzaţi de vărsare de sânge. Acum, Preşedinţia franceză a emis un comunicat conform căruia Franţa, la rândul ei afectată de terorism, înţelege nevoia absolută de a se face dreptate victimelor. „Brigăzile Roşii” au provocat haos în Italia într-o perioadă cunoscută ca „Anii de plumb”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...