Ce salariu încasează lunar un polițist din penitenciar

Angajații din penintenciare amenință că ies în stradă din cauza salariilor mici.

Se anunță proteste în fața Guvernului, dacă angajaților din penintenciare li se vor tăia banii sau dacă vor fi bugetari din sistem dați afară. Anunțul angajaților vine în contextul în care, în parlament s-a luat în calcul varianta în care să existe majorări de salarii pentru angajații din penitenciare. Însă, proiectul bate pasul pe loc după ce Guvernul a anunțat că vor exista înghețări de salarii și angajări la stat. 

„Înainte de a da afară polițiști, militari, polițiști de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori și funcționari publici, încercați să vedeți dacă România poate supraviețui cu 300 de parlamentari și cu mai puțin de 200 de secretari de stat! PSD și PNL, fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă în mod cinstit și real propriii sinecuriști”, arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) într-un comunicat de presă.

Un polițist de penitenciar primește lunar un salariu de 5.000 de lei, în timp ce un comisar încasează aproximativ 7.000 de lei. Ceva mai puțin încasează un agent de penitenciar, care va ridica peste trei mii de lei abia după cinci ani de experineță. 

„Salariul mediu al unui poliţist de penitenciar ajunge pe la 5.000 de lei, cu tot cu norma de hrană. Nu sunt salarii mari pentru Bucureşti. Ştiţi foarte bine că şi un vânzător de la un mall ajunge să câştige undeva la 4.500 de lei.

Şi atunci pe noi ne determină să cădem pradă unor tentaţii, iar calitatea muncii poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare se răsfrânge şi asupra cetăţeanului, pentru că el va fi beneficiarul incompetenţei noastre”, a spus şeful FSANP, potrivit playtech.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...