Ce se va întâmpla cu lacurile din București. Explicațiile Prefectului Capitalei

Prefectul Toni Greblă a anunțat, duminică, că va fi demarată curând o verificare cu privire la calitatea apei din lacurile bucureștene.

Întrebat pe B1 TV din ce motiv arată lacul Herăstrău atât de rău în această perioadă, Toni Greblă a afirmat că „acum, dacă ne referim la zona de alge care este în estul lacului, acest fenomen este absolut normal. El este datorat căldurii excesive din această vară, iar anumite lacuri în perioadă de caniculă creează acel fenomen numit «înflorirea algelor»”.

Anul trecut am avut pe lacul Tei, acum avem pe Herăstru. În câteva zile, după ce canicula se va fi sfârșit, acest aspect al lacului, al unei părți a lacului, va reveni la normal”, a adăugat Toni Greblă.

Întrebat dacă peștii morți și starea lacului Herăstrău pot deveni un pericol de sănătate publică, prefectul Capitalei a răspuns: „Nu, din ce mi-au spus specialiștii care administrează lacul și cei de la mediu, este un fenomen natural, se petrece adesea în anumite lacuri și nu influențează viața peștilor, și nu are nimic dăunător sau periculos în el”.

Vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene, cu toate cele ce decurg de aici – sau, mai bine zis, cu identificarea unor cauze care ar putea contribui la un aspect, uneori și în anumite părți ale lacurilor, relativ neplăcut”, a mai precizat Toni Greblă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...