Ministrul Sănătății: Ce se va întâmpla dacă o persoană care prezintă febră merge să voteze

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat miercuri, 16.09. a.c., în cadrul unei conferințe de presă, măsurile sanitare care se vor lua în ziua votului din 27 septembrie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, alegătorul se va prezenta la triajul observațional, unde, dacă va avea temperatura peste 37,3, va avea prioritate la o urnă și o cabină de vot. Din acel moment, susține ministrul, acea cabină de vot va fi dedicată celor care vin cu simptomatologie de Covid-19 sau care prezintă febră.

Ministrul Sănătății a mai precizat că personalul care se va deplasa cu urna mobilă va purta echipament special, mască, mănuși, dezinfectant și va merge mai întâi la cei care au solicitat urna și care au patologie non-COVID, urmând ulterior să meargă la cei care se află în carantină și izolare din cauza coronavirusului.

„Aceste alegeri se vor desfășura în contextul pandemiei în faza a doua a primului val. Avem o creștere a numărului de cazuri. Țin să reamintesc că sunt anumite precauții care trebuie respectate: distanțare fizică, purtarea măștii, dezinfectant”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...