Ce se va întâmpla cu viitoarea fabrică de drone Bayraktar din Ucraina

10 Ucraina, a amenințat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusă de presă TASS.

Deschiderea unei asemenea facilități, care va fi cu siguranță un subiect imediat pentru cursul demilitarizării, nu va face decât să prelungească suferința ucrainenilor, dar nu va ajuta sub nicio formă la devierea de la obiectivul principal al operațiunii militare speciale”, a declarat reprezentantul Președinției ruse, marți, într-o conferință de presă.

Compania turcă Baykar Makina a cumpărat un teren în Ucraina și intenționează să construiască acolo o fabrică pentru producerea dronelor de luptă Bayraktar, conform anunțului făcut luni de ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bondar.

În sfera înaltelor tehnologii

În ultimii ani, Turcia a fabricat drone atât pentru nevoile propriilor forțe armate, cât și pentru exporturi. La ora actuală, șase țări operează drone de luptă Bayraktar TB2, și anume Azerbaidjan, Qatar, Libia, Maroc, Polonia și Ucraina.

Dronele Bayraktar de fabricație turcă au fost desfășurate în teatrele de operații din Nagorno-Karabakh, Siria și Libia, mai susține presa rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...