Ce se va întâmpla cu viitoarea fabrică de drone Bayraktar din Ucraina

10 Ucraina, a amenințat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusă de presă TASS.

Deschiderea unei asemenea facilități, care va fi cu siguranță un subiect imediat pentru cursul demilitarizării, nu va face decât să prelungească suferința ucrainenilor, dar nu va ajuta sub nicio formă la devierea de la obiectivul principal al operațiunii militare speciale”, a declarat reprezentantul Președinției ruse, marți, într-o conferință de presă.

Compania turcă Baykar Makina a cumpărat un teren în Ucraina și intenționează să construiască acolo o fabrică pentru producerea dronelor de luptă Bayraktar, conform anunțului făcut luni de ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bondar.

În sfera înaltelor tehnologii

În ultimii ani, Turcia a fabricat drone atât pentru nevoile propriilor forțe armate, cât și pentru exporturi. La ora actuală, șase țări operează drone de luptă Bayraktar TB2, și anume Azerbaidjan, Qatar, Libia, Maroc, Polonia și Ucraina.

Dronele Bayraktar de fabricație turcă au fost desfășurate în teatrele de operații din Nagorno-Karabakh, Siria și Libia, mai susține presa rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...