Ce soluții propun elevii premierului Ciucă pentru decontarea navetei

Tinerii au propus ca anumite sume să fie transferate de la bugetul naţional către bugetele primăriilor şi consiliilor judeţene cu destinaţie fixă, decontarea cheltuielilor pentru transportul elevilor.

La întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

”O parte din membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor au participat la o întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, pe tema transportului elevilor. La întâlnire a participat şi ministrul educaţiei, Ligia Deca. În cadrul întrevederii, Consiliul Elevilor a venit cu o soluţie care poate rezolva pentru totdeauna problema nedecontării cheltuielilor de transport ale elevilor – transferul, începând cu luna ianuarie a anului 2023, a unor sume de bani către autorităţile locale (primării şi consilii judeţene), de la bugetul de stat, care să fie ulterior oferite transportatorilor. Guvernul şi-a asumat că va constitui un comitet interministerial la care CNE va avea statut de invitat permanent, menit să înceapă demersurile pentru implementarea propunerii reprezentanţilor elevilor”, transmite Consiliul Elevilor pe pagina de Facebook.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi soluţii pe termen scurt pentru elevii navetişti.

 ”De asemenea, pe termen scurt, s-a agreat faptul că elevii navetişti vor avea acoperite cheltuielile de transport prin intermediul unor alocaţii forfetare ce vor fi oferite în avans, în cuantum de 60 de lei/lună pentru primii 3 kilometri parcurşi, suma fiind ulterior suplimentată cu câte 6 lei pentru fiecare kilometri în plus parcurşi până în localitatea în care studiază. Suma rezultată va putea fi dublată, în cazul în care ea nu acoperă preţul abonamentului/biletelor de transport”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...