Ce spune presa europeană despre noile modele Dacia și prețul acestora

Prezentarea noilor modele Dacia, Logan, Sandero și Sandero Stepway nu a rămas neremarcată de presa specializată din Europa. Atuurile noii game sunt evindente, iar prețul pare a fi extrem de atractiv.

În această săptămână Dacia a oferit toate detaliile tehnice despre noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway care vor ajung pe piața europeană, progresiv, începând cu luna noiembrie a acestui an. Deși în prezentarea producătorului român nu s-au făcut referiri la preț, sursele Puterea.ro indicând că acestea vor fi făcute publice în a doua parte a lunii viitoare, jurnaliștii din Franța, Marea Britanie sau Germania au indicat valori foarte interesante ale acestora.

Germanii de la Autobild au scris că „aproape toul este nou la Dacia. Cu un design modern și soluții practice, noul Sandero ar putea fi disponibil la dealerii din Germania la începutul lui 2021. (…) Printre variante există și un model de bază la care sistemul de infotainment necesită utilizarea telefonului deținut de șofer în loc de ecran”.

„Prețul ar trebui să surprindă la început. Pe piața de mașini second-hand există Dacia Sandero de ocazie bune, cu kilometraj moderat și garanție, la prețuri în jur de 6.000 de euro. (…) Prețul arată cât de stabilă este valoarea mașinii”, menționează jurnaliștii Autobild.

Și, dacă tot vorbim despre preț, sursele Autobild arată că noul Sandero va avea un cost de bază de aproximativ 8.000 de euro în Germania, în timp ce versiunea Sandero Stepway va costa minimum 12.000 de euro.

Noul Sandero, de la 8.000 de lire, conform Top Gear

Britanicii de la Top Gear scriu și ei că, în timp ce alte mașini atrag prin numărul de cai-putere, viteza maximă, sau, mai nou, autonomia asigurată de baterii, Sandero „ne captează admirația printr-o valoare «adolescentină». Prețul său va începe de pe la 8.000 de lire sterline”. Tot ei menționează și că, deși utilizează o platformă nouă, împrumutată de la Clio V, prețul este net inferior dacă avem în vedere că modelul francez costă 15.000 de euro.

Francezii de la l`Argus au preferat să studieze mai ales varianta Stepway și consideră că, deși este cel mai scump model Sandero, este demn de apreciat pentru că marchează o creștere atât în privința calității percepute cât și a dotărilor. „Mai putem vorbi depre o marcă low-cost cu acest Sandero Stepway? În comunicatul de presă care descrie mașina această expresie nu mai există. Dar elementele limbajului de marketing sunt adesea prea pozitive, chiar dacă uneori uită de sinceritate. În cazul Dacia, această ultimă expresie nu reflectă nimic negativ”.

O altă publicație franceză, AutoPlus, menționează că „Dacia rămâne fidelă reputației sale în privința prețurilor, deoarece acestea vor începe, pentru noul Sandero, de la 8.690 de euro, adică o creștere de 400 de euro față de modelul înlocuit. Hatchback-ul va deveni cea mai ieftină mașină de pe piața franceză doar pentru că în Franța nu va fi comercializat și modelul Dacia Logan”.

Prin urmare, este de așteptat ca în vestul Europei a treia generație Dacia Sandero să aibă un preț de bază de circa 8.600 de euro, o valoare care, în România, ar trebui, conform istoriei recente a mărcii, să fie chiar mai redusă. De altfel, dacă mergem pe estimarea celor de la AutoPlus, prețurile noului Sandero, care va ajunge pe piață înainte de finalul acestui an, ar trebui să înceapă în România de la aproximativ 8.300 de euro. (7.850 de euro preț actual + cca. 400 de euro)

Cum modelul Dacia Logan nu va mai fi comercializat în țările menționate mai sus odată cu debutul noii generații, dar va fi disponibil în România este de așteptat ca varianta de bază a acestuia să pornească de la valori chiar mai mici. Desigur, cu dotările minime impuse de reglementările europene.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole