Ce spunea Sorin Oprescu: Dacă primești șpagă ori ești prost, ori ești prost!

Sorin Oprescu, medic chirurg de meserie, arătat cu degetul de foarte mulți foști pacienți care i-au băgat plicul cu bani în halatul de doctor, poza în lupul moralist și dădea declarații care-l făceau să pară cel mai cinstit om.

Numai în vila de la Ciolpani, fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, ar fi primit doar de la o singură persoană, șpăgi de 19 ori, cu valori cuprinse între 25.000 și 60.000 de euro. A creat în Primăria Capitalei un sistem de șpăgi foarte bine pus la punct, astfel încât, oricine dorea să întreprindă ceva în București, ce trebuia să depindă de Primărie, trebuia să-i plătească primarului un comision de 10-90% din valoarea contractului.

În anul 2015, înainte ca lui Oprescu să i se facă flagrant, la Primăria Capitalei au fost săltați mai mulți funcționari publici, cu funcții de decizii, pe motiv că ar fi luat șpăgi în mod repetat. Sorin Oprescu, medic chirurg de meserie, arătat cu degetul de foarte mulți foști pacienți care i-au băgat plicul cu bani în halatul de doctor, poza în lupul moralist la vremea respectivă și făcea declarații care-l făceau să pară cel mai cinstit om.

“Chestiunea se pune în felul următor: este o activitate colectivă, însă răspunderea este individuală. Când nu faci socoteala şi nu te gândeşti foarte bine la ceea ce pierzi în câteva minute – şi mă refer la onorabilitate, atunci înseamnă că nu ai decât doua şanse: ori eşti prost, ori eşti prost“, a declarat, Sorin Oprescu, în 2015, după ce consilierul său personal, Solomon Wigler, a fost arestat pentru că ar fi primit o șpagă de 204.000 de euro.

Ulciorul nu a mers de foarte mult ori la apă și s-a spart și în cazul lui Oprescu. Astfel, în septembrie 2015, i s-a organizat și lui Sorin Oprescu un flagrant. Sorin Oprescu a primit, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Oprescu se pare că transformase vila sa de la Ciolpani într-un adevărat palat al șpăgilor. Cei care veneau să aducă banii, puneau plicurile cu bani sub o pernă decorativă de pe canapeaua din livingul primarului.

Acum, dosarul a ajuns la final. Ziua de vineri, 13, a fost cu ghinion pentru Sorin Oprescu. Judecătorii l-au condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

 

 

1 COMENTARIU

  1. A se vedea OMD Mangalia, infiintat si condus de consilieri din Primarie, care incaseaza 5 lei/perrs.adulta / noapte de cazare, ff multi bani, cu care, in 2021 nu se stie ce s-a facut (i-or fi furat ??? nu creeed….)
    Asa ca unde-i un OMD pot fi si mai multe, de ce nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole