Ce trebuie să faci dacă ai simptome de coronavirus. Andrei Baciu: Avem mai multe opțiuni

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, le recomandă persoanelor care au simptome de COVID-19 să apeleze la variantele puse la dispoziție de stat, respectiv să sune la DSP pentru a chema o ambulanță acasă sau să se testeze prin medicul de familie, o cale mai rapidă de diagnosticare.

„În momentul de față, trebuie să știm că avem mai multe opțiuni. Când ai un simptom, suni (la DSP – n.r.) pentru a veni cineva să te testeze. Ambulanțele vin și te testează acasă, lucru acesta se face și cu ajutorul DSP-urilor”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat a menționat că o variantă rapidă de testare gratuită presupune vizita la medicul de familie.

 „Sunt două căi noi de a ne testa gratuit, care au apărut în ultima perioadă și care nu mai folosesc resursa statului, și scurtează și timpul pentru noi. Vorbim de medicii de familie care au intrat în acest program. Practic, ce trebuie să facem noi este să ne sunăm medicul de familie și să vedem dacă sunt teste disponibile”, a afirmat Baciu.

Întrebat dacă testările făcute de medicii de familie au vreo relevanță, având în vedere că se folosesc teste rapide antigen, și nu PCR, secretarul de stat a spus: „Rezultatele fals pozitive sau fals negative survin din pricina testării mai puțin riguroase. Recomandarea spune ca testarea să se facă în profunzime și, foarte important, trebuie făcute de personal medical specializat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...