Ce va aduce anul 2022 în domeniul spațial?

Anul acesta promite să fie unul important pentru explorarea spațiului, mai multe programe majore ajungând la rampa de lansare în următoarele 12 luni, detaliază The Guardian.

Ce va aduce anul 2022 în domeniul spațial?”, întreabă The Guardian. SUA urmează să se întoarcă pe Lună, cu o serie de misiuni menite să înființeze acolo o colonie lunară, în câțiva ani. De asemenea, China urmează să își finalizeze stația spațială Tiangong, în timp ce Europa și Rusia vor încerca să ducă nave spațiale pe Marte.

India, Coreea de Sud și Japonia au și ele planificate câteva misiuni în spațiu, enumeră The Guardian. Au fost lansate anul trecut zboruri suborbitale inaugurale, amintește The Guardian, iar companiile care le-au realizat spun că se așteaptă să înceapă misiuni regulate în 2022, pentru a oferi unor grupuri de turiști câteva minute de imponderabilitate, înainte de a reveni pe Pământ.

Eveniment istoric în Emiratele Arabe Unite

Odiseea spațială” continuă și cu alte inițiative. Potrivit surselor, nici lumea arabă u e de ignorat în ceea ce privește expansiunea în Univers. Anul trecut s-a petrecut un eveniment istoric în Emiratele Arabe Unite – țara va trimite pentru prima oară o femeie în spațiu. Noura Al-Matrooshi se va alătura programului spațial al UAE după ce a fost aleasă dintre aproximativ 4000 de candidați, relatează CNN.

2 COMENTARII

  1. Complectăm : Putem Terraforma Marte? Omul de știință de rang înalt de la NASA spune „Da” Atmosfera subțire a lui Marte, care este 95% dioxid de carbon, este aspră și rece. De la furtunile de praf la radiațiile cosmice, planeta este ostilă vieții așa cum o știm, cu temperaturi medii de aproximativ 81 ° F sub zero (62,78 ° C sub zero). Chiar și totuși, împărtășește multe caracteristici cu Pământul, deoarece știm că a fost odată o planetă albastră, cu o atmosferă mai groasă și oceane la suprafața sa cu miliarde de ani în urmă.

    Și conform lui James L. Green, om de știință șef al NASA, care a lucrat acolo din 1980 și a supravegheat misiunile în sistemul solar, umanitatea poate terraforma Marte și, eventual, Venus, așa cum este citat într- un interviu recent pentru The New York Times .

    „Soarele artificial” din China tocmai a atins o nouă etapă a fuziunii nucleare. Să înțelegem că prin valorificarea acestei puteri, mai multe experimente de nivel înalt speră să furnizeze suficientă energie pentru a pune capăt dependenței lumii de combustibilii fosili.

  2. Revenim cu picioarele pe pământ și să ne întrebăm cu toții de ce avem nevoie de autostrăzi ? Răspunsul este deasupra Daciei ? Privește române inteligent către acest articol: Mercedes a dat modelului EQXX o formă de lacrimă care îl lasă să alunece prin aer chiar mai bine decât EQS, nava amiral electrică a companiei. Mercedes spune că EQXX este mai aerodinamic decât o minge de fotbal. https://www.businessinsider.com/mercedes-benz-electric-car-eqxx-620-mile-range-screen-tesla-2022-1#the-eqxx-also-gets-special-tires-that-cut-down-on-rolling-resistance–9

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole