Ce vârstă are Sinead O’Connor. Astăzi este ziua artistei irlandeze VIDEO

Sinead O’Connor s-a născut la 8 decembrie 1966, în Irlanda. Copilăria ei a fost marcată de evenimente triste – divorţul părinţilor, apoi moartea mamei într-un accident. La vârsta de 15 ani, a fost remarcată de Paul Byrne, bateristul trupei irlandeze In Tua Nua, colaboratori ai trupei U2.

După ce a scris, în colaborare cu membrii trupei, single-ul „Take My Hand”, Sinead O’Connor a părăsit şcoala pentru a se dedica unei cariere muzicale. Ulterior a studiat canto şi pianul la Dublin College of Music, potrivit datelor site-ului bestmusic.ro, citate de Agerpres.

În 1985 a semnat un contract cu Ensign Records şi s-a mutat la Londra. În anul următor, şi-a făcut debutul pe soundtrack-ul filmului „The Captive”, împreună cu chitaristul The Edge de la U2. A produs primul album, intitulat „The Lion and the Cobra”, acesta fiind desemnat drept unul dintre cele mai reuşite albume de debut ale anului 1987. Hiturile „Mandinka” şi „Troy” au fost îndelug difuzate de posturile radio de muzică alternativă.

Sinead O’Connor a fost în scandal cu U2

Chiar de la începutul carierei, Sinead O’Connor a fost o figură controversată. Şi-a distrus multe relaţii în industria muzicală după ce i-a atacat pe cei de la U2, a căror muzică o numea „bombastică”.

În 1990 a lansat albumul „I Do Not Want What I Haven’t Got”. Propulsat de single-ul „Nothing Compares 2 U” preluat de la Prince, albumul a impus-o drept un star cu drepturi depline. A urmat o perioadă în care a refuzat să apară la emisiunea „Saturday Night Live” a canalului NBC şi şi-a retras numele din competiţia pentru Grammy Awards, deşi primise patru nominalizări – Best Album, Best Song, Best Female Vocalist, Best Alternative Album. Videoclipul piesei „Nothing Compares 2 U” a câştigat MTV Award pentru Videoclipul Anului, iar O’Connor a fost desemnată Artist of the Year în 1991 de publicaţia Rolling Stone.A lansat „Am I Not Your Girl?” în 1992. După doi ani de pauză, timp în care se alătura turneului lui Peter Gabriel, în 1994 Sinead O’Connor se reîntoare la muzica pop cu LP-ul „Universal Mother”.

În 1997 a lansat LP-ul „Gospel Oak” şi ”So far… the best of Sinéad O’Connor”, iar la jumătatea anului 2000 a apărut albumul „Faith and Courage”. Doi ani mai târziu a fost lansat albumul „Sean-Nós Nua”, aclamat îndelung pentru reîntoarcerea la tradiţia folk irlandeză.

 În 2021 a anunșțat că se retrage din lumea muzicală

 În 2003, a apărut dublul-disc „She Who Dwells…” catalogat drept „cântecul de lebădă” al artistei. A urmat o serie de colaborări în 2005, după care a lansat pe piaţă „Throw Down Your Arms”, o colecţie de clasic-reggae care a ajuns numărul 4 în Billboard’s Top Reggae Albums chart. S-a reîntors în studio anul următor pentru „Theology”, apărut în 2007.

După o perioadă lungă a înregistrat albumul „How About I Be Me (And You Be You)?” lansat în 2012. Următorul material înregistrat a fost „I’m Not Bossy, I’m the Boss” (2014).

În iunie 2021, Sinead O’Connor a anunţat că renunţă la turnee şi că se va retrage din industria muzicală anul viitor, confirmând totodată că următorul ei album de studio, „No Veteran Dies Alone”, va fi ultimul pe care îl va lansa, conform site-ului contactmusic.com. Ea a scris, în câteva mesaje publicate pe Twitter, că va părăsi industria muzicală deoarece se simte „obosită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...