„Ce vor mai trimite? Perne?”. Nemulțumirile primarului din Kiev

Germania a fost criticată pentru că refuză să trimită arme Ucrainei, în contextul amenințării crescânde a Rusiei la granița sa. De altfel, Berlinul a avut o poziție nuanțată și în privința sancțiunilor ce ar trebui aplicare Rusiei în cazul unei invazii asupra Ucrainei.

Fapt ce a știrbit din imaginea de unitate a Occidentului în această nouă criză internațională. În fața acestor critici, Germania a anunțat că va furniza Ucrainei 5.000 de căști militare. Kievul n-a părut prea entuziasmat. Vitali Klitschko, primarul din Kiev, fost boxer profesionist, a catalogat ajutorul oferit de Germania drept „o glumă”. „Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte.
Aparent, ministrul Apărării nu și-a dat seama că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate, care pot porni o altă invazie asupra Ucrainei în orice moment. Ce fel de sprijin va mai trimite Germania? Perne?”, a declarat Klitschko, pentru ziarul german Bild.

Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării, a declarat că țara sa va oferi Ucrainei 5.000 de căști militare. „Am primit o scrisoare de la Ambasada Ucrainei, prin care se sprijin cu echipamentul militar, mai precis căști. Vom furniza Ucrainei 5.000 de căști E un semnal clar – suntem de partea voastră!”, a declarat Lambrecht, potrivit Reuters. Ministrul a admis că nu e vorba de arme, ci de echipamente, dar și acestea „ajută”.E exact modul în care vom continua să reacționăm în această criză. Lucrăm pentru a avea o soluție pașnică la acest conflict în mijlocul Europei”, a mai spus Lambrecht. La finele săptămânii trecute, Christine Lambrecht a anunțat că Germania va trimite în Ucraina un spital de campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...