„Ce vor mai trimite? Perne?”. Nemulțumirile primarului din Kiev

Publicat: 28 ian. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
„Ce vor mai trimite? Perne?”. Nemulțumirile primarului din Kiev

Germania a fost criticată pentru că refuză să trimită arme Ucrainei, în contextul amenințării crescânde a Rusiei la granița sa. De altfel, Berlinul a avut o poziție nuanțată și în privința sancțiunilor ce ar trebui aplicare Rusiei în cazul unei invazii asupra Ucrainei.

Fapt ce a știrbit din imaginea de unitate a Occidentului în această nouă criză internațională. În fața acestor critici, Germania a anunțat că va furniza Ucrainei 5.000 de căști militare. Kievul n-a părut prea entuziasmat. Vitali Klitschko, primarul din Kiev, fost boxer profesionist, a catalogat ajutorul oferit de Germania drept „o glumă”. „Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte.
Aparent, ministrul Apărării nu și-a dat seama că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate, care pot porni o altă invazie asupra Ucrainei în orice moment. Ce fel de sprijin va mai trimite Germania? Perne?”, a declarat Klitschko, pentru ziarul german Bild.

Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării, a declarat că țara sa va oferi Ucrainei 5.000 de căști militare. „Am primit o scrisoare de la Ambasada Ucrainei, prin care se sprijin cu echipamentul militar, mai precis căști. Vom furniza Ucrainei 5.000 de căști E un semnal clar – suntem de partea voastră!”, a declarat Lambrecht, potrivit Reuters. Ministrul a admis că nu e vorba de arme, ci de echipamente, dar și acestea „ajută”.E exact modul în care vom continua să reacționăm în această criză. Lucrăm pentru a avea o soluție pașnică la acest conflict în mijlocul Europei”, a mai spus Lambrecht. La finele săptămânii trecute, Christine Lambrecht a anunțat că Germania va trimite în Ucraina un spital de campanie.