Ce vor păți utilizatorii care nu respectă noile politici de confidențialitate ale WhatsApp

WhatsApp a detaliat modul în care vor fi afectaţi utilizatorii care nu acceptă noua politică privind gestionarea datelor personale, dar continuă să folosească aplicaţia după termenul limită.

De la început, WhatsApp a precizat că noile reguli sunt obligatorii pentru toţi cei peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicaţiei și că nu se poate ca un utilizator să respingă noile condiţii, dar să folosească în continuare serviciul. Astfel că, cine vrea să folosească în continuare WhatsApp, trebuie neapărat să fie de acord cu noua politică privind partajarea cu Facebook a unor noi categorii de date personale, concret a celor legate de cumpărături şi tranzacţii.

În caz contrar, utilizatorii nu vor mai putea citi sau trimite mesaje prin intermediul aplicaţiei. Timp de câteva săptămâni, cei care nu acceptă noile reguli, vor mai putea să primească notificări şi apeluri audio sau video.

Următorul pas este ştergerea conturilor pentru inactivitate. Regulamentul WhatsApp spune că un cont va fi şters după 120 de zile în care nu este folosit deloc.

După reacţia negativă a utilizatorilor faţă de procesarea datelor personale de Facebook, WhatsApp a decis să amâne implementare noilor reguli. În loc de februarie, acestea vor intra în vigoare din 15 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole