“O încercare dificilă”: Confruntarea lui Berlusconi cu virusul

Publicat: 14 sept. 2020, 22:45, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
“O încercare dificilă”: Confruntarea lui Berlusconi cu virusul

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat de la 3 septembrie din cauza unei infecţii pulmonare grave cauzată de COVID-19, a ieşit luni din Spitalul San Raffaele din Milano.

„A fost o încercare grea, însă graţie cerului şi medicilor de la San Raffaele, am trecut peste ea. A fost poate cea mai dificilă încercare a vieţii mele”, a afirmat Berlusconi într-o scurtă declaraţie acordată presei din faţa spitalului.

„În orice caz, pot să spun cu mândrie că am scăpat şi de data asta”, a spus el, exprimându-şi totodată solidaritatea cu alte victime ale COVID-19 şi cu rudele acestora, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA.

Cavaliere va împlini 84 de ani

Politicianul conservator ar urma să mai stea în izolare acasă până când se va recupera complet în urma infectării cu coronavirus.

În urmă cu patru ani, Berlusconi a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă, iar de la începutul pandemiei a încetat să mai apară în public. El s-a testat pentru COVID-19 după ce a petrecut o parte din luna august la vila sa de pe insula mediteraneană Sardinia. Politicianul a anunţat la 2 septembrie că a fost testat pozitiv, iar trei dintre copiii săi şi noua sa iubită au fost de asemenea testaţi pozitiv în zilele care au urmat.

Berlusconi, care este supranumit “Cavaliere”, va împlini 84 de ani la 29 septembrie.