Cea mai înaltă distincție eparhială, oferită cadrelor medicale din opt spitale

Medicii, asistenţii medicali şi personalul de îngrijire din opt spitale implicate în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19 au primit luni cea mai înaltă distincţie eparhială pentru mireni – „Vrednicia andreiană”, oferită de Arhiepiscopia Dunărea de Jos.

Conform unui comunicat de presă al Eparhiei, ierarhul Dunării de Jos a mulţumit în mod special cadrelor medicale din Secţiile ATI şi de la unităţile medicale desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„În semn de binecuvântare, recunoştinţă şi preţuire pentru lucrarea jetfelnică desfăşurată în perioada de pandemie, Înaltpreasfinţia Sa a acordat cea mai înaltă distincţie eparhială pentru mireni – ‘Vrednicia andreiană’, medicilor, asistenţilor medicali şi personalului de îngrijire din opt spitale implicate în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu Covid-19″, se spune în informarea Arhiepiscopiei.

În cadrul aceluiaşi ceremonial, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au fost înmânate Diploma şi placheta omagială ale anului 2020 domnului George Enache, profesor la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi, pentru contribuţia deosebită adusă la realizarea filmului documentar ‘Binefăcătorii’, produs de Trinitas TV şi lansat anul acesta în data de 27 octombrie, în care sunt cuprinse chipuri de mari filantropi.

De asemenea, 350 de elevi din judeţul Galaţi au primit diplome în semn de apreciere pentru participarea la concursul eparhial de eseuri intitulat ‘Darul tinereţii creştine, imbold pastoral în pandemie pentru comunicare şi comuniune’.

Ceremonia a avut loc luni, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Românii și corupția politică

De ce “românii și corupția”? Pentru că ar trebui să “stăm strâmb și să judecăm drept”, așa cum spune o vorbă românească! Așa cum...