„Cea mai mare lecție din lume” este despre schimbările climatice și poluare

Publicat: 16 nov. 2023, 17:30, de Alice Gherman, în SOCIAL , ? cititori
„Cea mai mare lecție din lume” este despre schimbările climatice și poluare
https://www.sciencephoto.com/

Cu prilejul Zilei internaționale a drepturilor copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie, UNICEF invită elevii și profesorii din România să ia parte la „Cea mai mare lecție din lume”, un proiect care aduce în atenție schimbările climatice și poluarea.

UNICEF invită și în acest an elevii și profesorii din România să participe la „Cea mai mare lecție din lume”, un proiect care promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare, astfel încât copiii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți. Proiectul „Cea mai mare lecție” este despre schimbările climatice și poluare, în special poluarea apei, care reprezintă, se pare, teme de mare interes pentru copii și adolescenți. Potrivit unui sondaj recent desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent. Cum se poate lua parte la „Cea mai mare lecție?” Cadrele didactice care vor să participe la acest proiect inițiat de UNICEF se pot înscrie accesând linkul www.qie.ro/drepturilecopilului pentru a descărca materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma www.qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. Durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.

În fiecare an, la data de 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global. Cu această ocazie se organizează pentru copii, împreună cu copiii, diferite lecții pe teme de larg interes pentru micuți. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel internațional.