Cea mai mare pensie din România a ajuns la 79.000 lei/ lunar, după ultima majorare

Mulți pensionari nu încasează lunar nici măcar suma cu care a fost majorată cea mai mare pensie, anul trecut. Este vorba de un plus de 2.000 de lei, ce a adus valoarea lunară totală la nivelul a 79.000 de lei.

Dezvăluirea a fost făcută de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a refuzat să spună numele și ocupația beneficiarului.

Nu-i spun profesia sau numele celui care câștigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ținem aproape pe oameni, nu să-i antagonizam unii împotriva celorlalți. Este important să reducem inechitățile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a declarat Turcan luni seara, la Antena3.

Numele beneficiarului a fost dezvăluit însă anul trecut, de deputatul PNL Florin Roman. Pensia ar fi încasata de Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandat al Penitenciarului Colibași.

Cea mai nesimțită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei”, declara Roman în ianuarie 2020, în plenul Camerei Deputaților.

În vârstă de 74 de ani, Bălășoiu s-a pensionat în 2005, când pensia reprezenta 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate, înainte de data pensionării.

Numărul mediu de pensionari înregistrat în România la nivelul anului 2020 este de 5,128 milioane de persoane, în scădere cu 29.000 faţă de anul precedent. Pensia medie lunară a fost de 1.500 de lei, în creştere cu 16,1% față de 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...