Cea mai mare tranzație logistică din România! Olandezii de la CTP cumpără un centru Globalworth

Publicat: 24 apr. 2024, 15:58, de Filon Stan, în ECONOMIE , ? cititori
Cea mai mare tranzație logistică din România! Olandezii de la CTP cumpără un centru Globalworth
CTP cumpara un centru Globalworth in cea mai mare tranzactie logistica din Romania

Dezvoltatorul imobiliar CTP a bătut palma cu Globalworth pentru un centru logistic de lângă Târgu Mureș. Este cea mai mare tranzacție din istoria României, pe segmentul logistic. Vedeți în rândurile de mai jos pentru ce suma va avea loc tranzacția.

Așadar, cea mai mare tranzație logistică din România are în prim plan un centru logistic de lângă Târgu Mureș. Dezvoltatorul imobiliar CTP a ajuns la un acord cu Globalworth prin intermediul căruia vrea să cumpere un centrul respectiv pentru suma de 70 de milioane de euro.

Cea mai mare tranzație logistică din România

În sumă nu este inclus și capitalul de lucru, ajustările ulterioare, care vor costa 98,2 milioane de euro. Contravaloarea finală va fi aflată abia după ce se va stabili soldul unui împrumut garantat și soldul capitalului de lucru, scrie bugetul.ro. Suma urmează să fie plătită în numerar, la finalul lunii mai.

Globalworth are depozite cu o suprafață totală de 391.200 de metri pătrați și cu un grad de ocupare de peste 90, care îi aduc în conturi, anual, chirii în valoare de peste 20 de milioane de euro. Compania are în România spații în următoarele localități:

  • Chitila
  • Ștefăneștii de Jos
  • Constanța
  • Arad
  • Oradea
  • Târgu Mureș
  • Pitești
  • Timișoara

Tranzacția de 70 de milioane de euro dintre CTP și Globalworth va fi cea mai mare din toate timpurile, pe segmentul industrial-logistic din România.

Dar cine sunt olandezii de la compania CTP? Ei bine, filma a fost fondată în 1998 de către Remon Vos, Eddy Maas și Johan Brakema. Din anul 2019, Remon Vos a devenit unicul acționar, iar în 2021 a dat lovitura, după ce a listat compania la bursa din Amsterdam. Cu această mișcare ingenioasă, a ajuns la o capitalizare de 6,6 miliarde de euro.

Potrivit publicației Quote 500, Remon Von este al cincilea cel mai bogat olandez. Cu 75% din acțiunile companiei pe numele său, averea sa este estimată la 4,4 miliarde de euro. Iată ce spunea despre ărogresul fatastic din ultimii ani, dar și despre cum valorifică potențialul și oportunitățile din România:

„În ultimii şapte ani, am crescut de la zero la 2,6 milioane mp, investind aproape 2 mi­liarde de euro în România. Acum, ne propunem să adău­găm încă 2,6 milioane mp, bazându-ne pe o echipă de 100 de profesionişti şi valori­ficând potenţialul şi oportu­nităţile României.

Cu o infrastructură în dezvoltare şi o resursă umană calificată, se preconizează că România va avea a doua cea mai mare creştere a PIB-ului din UE. Este momentul ca România să reducă decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lucru.

În calitate de dezvoltator, atragem în mod activ noi companii pe pieţele noastre principale, cum ar fi România, valorificând portofoliul nostru din cele 10 ţări şi extinzându-ne pentru a satisface cererea tot mai mare de capacităţi de producţie în Europa şi hub-uri regionale de distribuţie“, a declarat Remon Vos, CEO şi fondator al CTP, potrivit ZF.