Cea mai recentă lansare a companiei Mattel: păpușa Barbie cu sindromul Down

Compania Mattel a anunțat, marți, că a adăugat la cele 175 de înfățișări ale păpușii Barbie, încă una. Este vorba despre  Barbie cu sindromul Down, concepută tocmai pentru a mări numărul copiilor care să se bucure și să se regăsească în această păpușă.

Conceperea păpușii Barbie cu sindromul Down s-a făcut cu ajutorul Societății Naționale pentru Sindromul Down (NDSS) din SUA.   

”Îndrumarea NDSS și experiențele din lumea reală au influențat procesul de design de la început până la sfârșit, inclusiv sculptura, îmbrăcămintea, accesoriile și ambalajul păpușii. Prin intermediu acestui parteneriat, echipa Barbie s-a asigurat că celebrează persoanele cu sindrom Down printr-o păpușă care să se conecteze imediat cu comunitatea”, transmite Euronews.

Rochița pe care o poartă noua Barbie este dintr-un imprimeu cu fluturi, în culorile galben și albastru, simboluri asociate cu sindromul Down.

Noua Barbie cu sindromul Down se adaugă celei cu scolioză. Astfel, compania oferă  și copiilor cu această deformare vizibilă a coloanei vertebrale o Barbie cu scolioză, care împărtășește cu ei această suferință.   

Mattel este o companie multinațională americană de fabricat jucării și entertainment, fondată în ianuarie 1945, cu sediul în El Segundo, California.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...