Ceasul lui Paul Newman, vândut la preț de vilă de lux

Un Rolex Daytona ce i-a aparținut actorului Paul Newman a fost vândut cu prețul cu care se poate cumpăra o vilă într-unul dintre cartierele de fițe ale Bucureștiului. Interesant este că acest model nu era deloc popular, până când a ajuns să fie purtat de legenda marelui ecran.

Estimat la o valoare cuprinsă între jumătate de milion și un milion de euro, ceasul din aur de 18k a fost vândut ieri de casa de licitații Sothebys cu 1,2 milioane de euro, fără taxe, ceea ce înseamnă că cumpărătorul va achita aproape un milion și jumătate de euro pentru a intra în posesia sa.

Rolex „Paul Newman” Daytona, așa cum este cunoscut de comunitate, e definit prin cadranul în stil Art Deco.

Lansat în 1970, nu a fost iubit de piață până la sfârșitul anilor 1980, când termenul Rolex „Paul Newman” a fost inventat de un grup de dealeri și colecționari de ceasuri (după ce Paul Newman a fost fotografiat de mai multe ori purtând acest tip de accesoriu).

Înainte să devină popular, prețul de vânzare cu amănuntul al unui Daytona era destul de modest, pentru un Rolex. În 1975, un model din aur de 14k se putea achiziționa cu 1.950 USD. În ultimii ani, modele de acest tip (ce nu au aparținut însă actorului, ca în cazul de față) s-au vândut între 100.000 și 300.000 de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...