Ceauşescu, marcă înregistrată! Cine deține brandul Ceaușescu

Este oficial: numele Ceaușescu este marcă înregistrată. Vă prezentăm dovezile de la OSIM, decizia judecătorească, dar și cine sunt cei care dețina marca Ceaușescu.

Ginerele şi mezinul fostului Dictator comunist și-au retras acțiunea împotriva istoricului Lavinia Betea

Mircea Oprean, fostul soţ al Zoei Ceauşescu şi mezinul familiei fostului Dictator, Valentin Ceaușescu, și-au retras acțiunea formulată la secţia a-III-a Civilă a Tribunalului Bucureşti în septembrie 2022 împotriva istoricului Lavinia Betea, autorul volumului “Ceauşescu şi epoca sa”  publicat la editura Corint.

Conform minutei şedinţei de judecată, instanţa a luat act de renunţarea la cererea de chemare în judecată şi a cererii reconvenţionale şi a obligat editura Corint Books SRL să plătească chematului în garanţie Betea Lavinia suma de 500 lei, cheltuieli de judecată. Totodată, instanţa a dispus restituirea către Corint Books SRL a sumei de 605 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la TMB în termen de 30 de zile de la comunicarea Hotărârii.

Oprean şi Valentin Ceauşescu au cerut TMB in septembrie 2022 să interzică difuzarea volumului scris de Lavinia Betea pe motiv că ar folosi ilegal marca având numele de familie al fostului Dictator. Cei doi cereau obligarea istoricului la plata unor despăgubiri de 10.000 de lei şi a altora generate de proces.

Ei au prezentat în instanţă dovada că sunt deţinătorii mărcii “CEAUSESCU” înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi au susţinut că nimeni nu poate utiliza numele fără ca ei să-şi dea acordul.

In instanţă Mircea Oprean şi Valentin Ceauşescu au prezentat un certificat de înregistrare a mărcii “CEAUSESCU, eliberat de OSIM la 17 decembrie 2007, valabil până la 31 ianuarie 2027. Din acest motiv, cei doi susţineau că nimeni nu poate utiliza numele “CEAUSESCU” în mai multe domenii înscrise în clasificarea de la Nisa, inclusiv în educaţie, instruire, divertisment, activităţi sportive şi culturale incluse în Clasificarea de la Nisa.

In afara mărcii “CEAUSESCU”, Marius Oprean a obţinut de la OSIM la 22 septembrie 2010 şi înregistrarea mărcii “ZOIA CEAUSESCU”, care are o valabilitate la data de 16 decembrie 2029.

Citește și 10 lucruri neștiute despre Nicolae Ceaușescu. Cum a ajuns copilul sărac, cu patru clase, în caleaşca reginei Elisabeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...