Cei mai mulți copii infectați cu COVID se află în Iași. Medic: Majoritatea au și alte probleme de sănătate

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat duminică faptul că sunt 9 copii internați pe secțiile ATI-COVID în spitalele din România, șase dintre aceștia fiind la Iași.

Majoritatea au și alte probleme de sănătate, nu poți să riști să nu îi pui pe ATI, se pot decompensa în orice secundă”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași.

Toți cei șase copii internați la Iași sunt în stare stabilă, dar medicii au luat decizia internării lor direct pe ATI pentru a putea interveni rapid în cazul în care starea lor se agravează.

Îi punem pe ATI pentru că pacientul pediatric are risc de decompensare. O deshidratare la un pacient pediatric are risc mai mare decât la un adult, de aceea ne luăm o măsură de precauție. Acel copil va fi monitorizat permanent, pentru a evita o decompensare. Pacienții de la ATI nu sunt doar cei intubați și ventilați mecanic, ci și cei cu risc, în dezechilibru hemodinamic”, a declarat dr. Alina Belu, potrivit Libertatea.

Medicul a detaliat două dintre cazurile internate. Primul este un copil născut în urmă cu șapte zile, care a fost adus la spital de părinți cu stări de vomă și alte manifestări digestive și a ieșit pozitiv la COVID.

Niciodată nu poți să riști să nu pui un astfel de caz pe ATI, fiindcă se poate decompensa în orice secundă”, a explicat managerul spitalului.

Un alt caz este cel al unui copil cu pielonefrită cronică, o afecțiune gravă a rinichiului. Alina Belu spune că majoritatea celor ajunși în această situație au comorbidități peste care se adaugă și riscurile infectării cu SARS-CoV-2.


Medicul a mai spus că, în ultimele șase luni, secțiile de Terapie Intensivă din spital sunt pline aproape încontinuu.

1 COMENTARIU

  1. Copiii pot primi „COVID lung” după infecțiile cu coronavirus?
    Estimările variază în funcție de frecvența apariției simptomelor cunoscute ca COVID-19 de lungă durată la copii. Un studiu publicat recent în Marea Britanie a constatat că aproximativ 4% dintre copiii și adolescenții au simptome la mai mult de o lună după infectare. Oboseala, durerile de cap și pierderea mirosului au fost printre cele mai frecvente plângeri și cele mai multe au dispărut cu două luni.
    Tusea, durerea toracică și ceața cerebrală sunt printre alte simptome pe termen lung întâlnite uneori la copii și pot apărea chiar și după infecții ușoare sau fără simptome inițiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole