Cel mai mare campus educațional din Europa de Est va fi construit la Măgurele. Aici vor învăța 3.500 de elevi

Publicat: 25 apr. 2024, 10:27, de Filon Stan, în Educație , ? cititori
Cel mai mare campus educațional din Europa de Est va fi construit la Măgurele. Aici vor învăța 3.500 de elevi
Cel mai mare campus educational din Europa de Est va fi construit la Magurele

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că va construi la Măgurele cel mai mare campus educațional din Europa de Est. 3.500 de elevi vor putea beneficia în fiecare zi de dotările rupte parcă din filmele SF, cu care va fi dotat campusul, care va fi unul cu emisii zero.

Așadar, proiect gigant în Măgurele, unde Consiliul județean Ilfov, condus de Hubert Thuma, va construi cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Va fi cât un oraș, se va întinde pe 27 de hectare și va avea facilități unice în România.

Cel mai mare campus educațional din Europa de Est va fi construit la Măgurele

Acest centru va avea numai pentru copiii de grădiniță 1.000 de locuri, iar pentru elevii din ciclul primar sunt oferite 1500 de locuri, pe când pentru elevii de liceu sunt disponibile alte 1.000 de locuri! În total, 3.500 de copii se vor  bucura zilnic de facilitățile centrului educațional.

”Construim în Ilfov cel mai mare campus educațional din Europa de Est! Îl construim la Măgurele. Numai pentru grădiniță va avea 1.000 de locuri. Plus alte 1.500 pentru elevii din ciclul primar și cel gimnazial și încă 1.000 pentru liceu.

Vor exista și spații de cazare, 500 în total. Asta înseamnă că elevii vor avea posibilitatea să trăiască efectiv aici și să învețe într-un mediu modern, stimulativ, supravegheat. Pe lângă sălile de clasă moderne, campusul va avea și facilități pentru activități extracurriculare. Vom face săli de sport, inclusiv un bazin de înot, vom face o bibliotecă mare, săli dedicate evenimentelor și spectacolelor.

Un alt aspect important – campusul va include facilități pentru copiii cu nevoi speciale. Vrem să asigurăm un mediu propice, adaptat nevoilor acestor copii.

Acest campus va fi conceput cu tehnologie NZeb (Net Zero Energy Building). Ce înseamnă asta? Consum energetic aproape zero. E o premieră pentru educația din România. Scopul nostru este să oferim o educație de calitate, care să pregătească elevii pentru provocările viitorului. Proiectul este la nivel de documentație, urmează să facem studiul de fezabilitate.

Mă bazez în acest proiect pe buna colaborare cu primarul Narcis Constantin, căruia îi mulțumesc pentru întreaga implicare! Acest proiect este coordonat, la nivelul Consiliului Județean Ilfov, de colega mea Olivia Ciobanu, arhitect-șef. Le mulțumesc tuturor pentru munca depusă! E un obiectiv de investiții ambițios, care va rescrie standardele educației din România!”, a transmis Hubert Thuma pe pagina sa oficială de Facebook