Cel mai mare constructor auto din lume vrea un concurent pentru Dacia Spring

Volkswagen a prezentat, la sfârșitul acestei saptamâni, cel mai nou concept al său: ID.2all Mașina va avea propulse electrică și va costa sub 20.000 de euro.

Germanii au prezentat conceptul ID 2all care este de dimensiunile unui Polo, va fi lansat în 2025 și va avea două versiuni de baterie.

Volkswagen ID 2all va împrumuta elemente de design și de la Polo și Golf, va avea 4,05 metri lungime, dar portbagajul va avea capacitate cu 50% mai mare decât la Polo.

Noua arhitectură permite două tipuri de baterii: de 38 kWh și de 56 kWh. La cea de 38 kWh va fi prețul de 25.000 euro, iar autonomia de 450 km se va regăsi la versiunea cu 56 kWh. Viteza maximă va fi de 160 km/h.

În versiunea cu baterie mai mare, autonomia promisă este 450 km, iar accelerarea de la 0, la 100 km/h se va face în 7 secunde. Lansarea versiunii de serie va fi peste mai bine de doi ani.

La o stație rapidă, încărcarea de la 10%, la 80% va dura 20 de minute.

Volkswagen ID 2 va fi produs în Spania alături de un alt model electric mic Volkswagen, de unul Cupra și de o mașină Skoda, toate construite pe o variantă mai scurtă a platformei MEB electric care se regăsește la modelele de succes ID3 și ID4.

Pe bord se va regăsi un ecran de 10,9 inci.

Volkswagen va mai lansa în următorii ani câteva modele full-electrice: ID3 facelift, o versiune alungită de ID Buzz, berlina ID7 și un SUV compact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...