Cel mai premiat film: „Maria, Regina României”

Filmul „Maria, Regina României” și-a adjudecat premiile la șase dintre cele nouă categorii la care a fost nominalizat în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN).

Gala Premiilor UCIN 2020 s-a derulat în seara de 21 septembrie la Teatrul Național din București. Filmul „Maria, Regina României” și-a adjudecat premiile la șase categorii: Premiul pentru interpretare feminină – Roxana Lupu pentru rolul Regina Maria; Premiul pentru interpretare masculină rol secundar – Anghel Damian pentru rolul Prinţul Carol; Premiul pentru costume – Ana Ioneci, Claudia Bunea; Premiul pentru decor – Nora Dumitrescu, Laura Russu; Premiul pentru coloana sonoră – Cristinel Şirli; Premiul pentru machiaj – Nastasia Mateiu, Clara Tudose.

Un cuvânt aparte l-a avut maestrul Dorel Vișan

„Nu eu am ales-o pe Regina Maria ci Regina Maria m-a ales pe mine!”, a spus la primirea premiului, din mâinile Andreei Marin, actrița Roxana Lupu. După decernarea premiilor un cuvânt aparte l-a avut maestrul Dorel Vișan, care a vrut s-o felicite personal pe actrița care i-a dat viață Reginei Maria.

Actrița Roxana Lupu a absolvit UNATC din București. Are doctorat în predarea dramelor, cu teza „Triada – personajul, publicul, persoana”, obținut în 2013. A jucat pe diverse scene din Londra, inclusiv la Trafalgar Theatre în roluri din piesele lui William Shakespeare. Filmografia ei include: „Noaptea fricii 2” – 2013, „Hensi 3D: The Making Of“ – 2015, „În incinta castelului Windsor” (rolul Reginei Elisabeta) – 2017, „Maria, Regina României” – 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...