Cel mai vechi restaurant din lume, care funcţionează de aproape 300 de ani, în pericol de a fi închis din cauza COVID-19

Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este în pericol de a fi închis din cauza lipsei de clienţi provocate de pandemia de COVID-19, informează CNN, citat de Digi24.ro.

La fel ca restul restaurantelor, stabilimentul renumit pentru felul său faimos de mâncare, „cochinillo”, purcel de lapte prăjit, a fost închis în urma restricţiilor impuse de autorităţi, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Când am închis restaurantul în timpul pandemiei, am fost devastaţi, pentru că niciodată în istorie, acest loc nu mai fusese vreodată închis, nici măcar în timpul Războiului Civil Spaniol”, a declarat Antonio Gonzalez, managerul restaurantului.

Localul şi-a deschis totuşi porţile pe 1 iulie, dar în prezent serveşte cel mult 60 de clienţi pe zi, comparativ cu cei 600 de clienţi care îi călcau zilnic pragul înainte de pandemie.

Cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” – purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” – friptură de miel la cuptor.

Restaurantul a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost efectuată o investigație independentă pentru a garanta că afacerea îndeplinea cerințele: și-a menținut numele, a fost în același loc și nu și-a întrerupt activitatea. Distincția a fost primită datorita unui client care a insistat să contacteze organizația.

O parte a restaurantului a fost transformată în muzeu datorita istoricului acestuita. De asemenea, restaurantul este menționat și în căteva cărți ale lui Ernest Hemingway. Ultima scenă din cea mai faimoasă nuvelă a scriitorului „The sun also rises / Și soarele se ridică” fiind plasată în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă purcel de lapte prăjit.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole