Cel mult două mandate concomitent de membru CA pentru angajații instituțiilor publice

Angajaţii din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de subordonare şi de finanţare, pot exercita concomitent cel mult două mandate de membru al consiliului de administraţie şi/ sau de membru al consiliului de supraveghere în întreprinderi publice. Acest lucru va fi posibil doar după ce ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare va intra în vigoare.

La 30 de zile de la intrare în vigoare a legii, persoanele numite ca membri în mai mult de două consilii de administraţie şi/sau de supraveghere la întreprinderile publice îşi vor exercita opţiunea.

Totodată, ordonanța mai prevede ca „în anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, prin derogare de la prevederile alineat (5) şi alineat (7) ale articolului 374 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele şi durata activităţii desfăşurate în regim de telemuncă se stabilesc de către conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nemaifiind necesar acordul angajaţilor”.

Executivul a fixat unele limite lunare de cheltuieli la nivelul administraţiei şi derogarea de la aceste limite doar prin memorandum aprobat de către Guvern.

„Sumele reţinute, în proporţie de 10% în bugetul de stat, în bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj se anulează cu ocazia primei rectificări bugetare, cu excepţia cheltuielilor de investiţii, a cheltuielilor cu stocurile rezervă de stat şi de mobilizare şi cheltuielilor aferente despăgubirilor civile”, conform aceluiaşi comunicat.

3 COMENTARII

  1. Era și cazul la nesimțiții ăștia .. După ce că se îmbogățesc din foarte multe șpăgi mai au și tupeu să ai ia și salarii cat casa, că vezi doamne tre să justifice cheltuielile prin acele salarii infime pentru ei dar colosale pentru omul de rând în România .. dar ei se agită să se pună în Consiliul de administrație doar Pentru a avea cat mai multe venituri legale declarate și impozitate tot din banii statului ca să-și poată cheltui aparent legal averea obținută din spargi

  2. INCREDIBIL LA CE GRAD DE NEMERNICIE S-A PUTUT AJUNGE IN ULTIMII 33 DE ANI.
    ACEASTA ORDONANTA ESTE O MARE NERUSINARE SI O MARE NESIMTIRE poate fi denumita ORDONANTA HOTILOR in favoarea BANDITILOR.
    ALEGERILE ANTICIPATE urgente SUNT MAI MULT DECAT NECESARE PENTRU SALVAREA TARII…………….daca se mai poateee…??????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...