Cele mai influente femei ale lumii în 2023

Publicat: 11 mart. 2024, 06:20, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Cele mai influente femei ale lumii în 2023

Începând din anul 2004 cea mai celebră revistă din domeniul bussines, Forbes, a publicat câte o ediție a topului său, care cuprinde cele mai influente 100 de femei din lume. Selecția este făcută folosind diverse criterii, cum ar fi vizibilitatea și impactul economic. Pentru 2023, indicatorii au fost „bani, mass-media, impact și sfere de influență”. Vă prezentăm ocupantele primelor zece locuri.

Pe primul loc în top s-a situat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Ea este urmată de Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene. Pe al treilea loc a fost poziționată Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

Pe locul al patrulea în rîndul femeilor influente s-a situat Giorgia Meloni, premierul Italiei. Oarecum surprinzător, poziția a cincea a revenit unei personalități din lumea muzicii, Taylor Swift. Realizatorii topului au luat în considerare că arta ei, cântecele pe care le-a compus și interpretat și activitatea sa de antreprenoriat au influențat industria muzicală, cultura populară și politica, în timp ce viața ei este un subiect cu o largă acoperire mediatică în întreaga lume.

Următoarele patru locuri au fost ocupate de femei de afaceri americane, aflate în vârful unor companii multinaționale gigant. În ordine, ele sunt Karen Lynch, CEO al CVS Health, Jane Fraser, CEO al Citigroup, Abigail Johnson, Președinte-CEO al Fidelity Investments și Mary Barra, CEO al General Motors.

Pe locul 10 se află Melinda French Gates, co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates.

Față de clasamentul din 2022, primele trei poziții au rămas neschimbate. Mai mult decât atât, în top zece a fost doar o nouă intrare, respectiv Taylor Swift, care a eliminat-o pe Julie Sweet, CEO la Accenture.

Christine Lagarde și Melinda Gates sunt cele mai longevive aparițiidin topul acestui an. Ele au apărut, fără întrerupere, în acest clasament încă din anul 2011.

Dar recordmena absoșută rămâne fostul Cancelar german, Angela Merkel, care s-a aflat pe locul întâi în 14 dintre cele 15 apariții pe care le-a avut în Topul Forbes.