Cele mai mari dureri ale lui Horia Moculescu, la 86 de ani. Cum au murit părinții și fiul lui

Pe 18 martie, maestrul Horia Moculescu a împlinit venerabilă vârstă de 86 de ani. O zi fericită, dar în care compozitorul nu putea să nu-și amintească trei oameni extrem de importanți pentru el și pe care i-a pierdut: mama, tatăl și fiul său. Horia Moculescu nu a putut trece niciodată peste moartea lor.

Horia Moculescu a avut o copilărie nefericită, căci mama sa, s-a îmbolnăvit de cancer pe vremea când el era doar un copil de 11 ani. Moculescu a relatat cu emoție cum a pierdut-o pe cea care i-a dat viață.

Cine are o viață ternă, nu are vârfuri de sus și jos, nu poate să spună că a trăit cu adevărat. Am doar amintiri tragice, eu singur cu ea (n.r. – mama sa) la Râmnicu-Vâlcea, ea bolnavă și eu o ajutam. Aveam 11 ani și nu înțelegeam monstruozitatea bolii, nu aveam cu s-o pricep si cei din familie nu-mi spuneau că le era frică. Comportamentul meu față de mama s-a schimbat pe măsură ce s-a îmbolnăvit mai tare, avea cancer și a murit la 33 de ani, vârsta Nidiei de acum„, a mărturisit compozitorul pentru Fanatik.

A doua mare lovitură din viața lui Horia Moculescu a fost atunci când tatăl sau a murit, la doar câteva luni după ce s-a întors de pe front. Marea tragedie a compozitorului a avuut loc atunci când fiul său, din penultima căsătorie, a murit la 31 de ani.

Moartea tatălui meu. După 9 ani de pușcărie a stat liber 7 luni apoi a murit, la 58 de ani. Făcuse 4 ani pe front, era erou al României. Nu am reușit să fiu alături de e când a murit. Din cele 7 luni libere a stat cu mine la mare două, iulie și august. A plecat pe 1 septembrie și pe 1 noiembrie a murit, așa că nu l-am mai văzut decât la Drăgășani, mort. Peste moartea tatei și a fiului meu nu am trecut niciodată.

Sunt lucruri peste care nu se poate trece, sunt ireversibile. Trăiești rău, dar înveți să trăiești cu ele. Nu am pierdut nimic de la 20 de ani încoace. Doar pe tatăl meu, atât, a murit când eu aveam 29 de ani. Prietenii îmi spun că am candoarea unui om de 20 de ani pentru că încă mai cred în oameni, în dragoste, în civilizație, maniere și în vise. Tot ce am, de la 20 de ani încoace, este un câștig.” a mai adăugat Horia Moculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...