Cele mai sigure țări din lume pentru femeile care călătoresc singure

Publicat: 12 mai 2025, 19:14, de Alice Călin, în Turism , ? cititori
Cele mai sigure țări din lume pentru femeile care călătoresc singure
Sursa foto: freepik.com / Femeile care călătoresc singure preferă Europa

Un nou studiu analizează gradul de siguranță pentru femeile care călătoresc singure, luând în calcul date precum rata criminalității, siguranța pe timp de noapte și atitudinea locuitorilor față de violența împotriva femeilor. Studiul a analizat cele mai vizitate țări din lume, pe baza datelor din ultimii cinci ani.

Europa conduce topul pentru femeile care călătoresc singure

Conform studiului, menționat de The New York Post, pe primul loc se află Spania, care a obținut cel mai mare scor general: 89 din 100. Au fost apreciate legislația care asigură siguranța femeilor, infrastructura bine iluminată, transportul public eficient și nivelul scăzut al violenței.

„Spania a investit mult în măsuri de protecție, atât prin legi, cât și prin inițiative publice”, a declarat Meredith Bell, expert în domeniul asigurărilor de călătorie.

Următoarele două țări sunt tot state din Uniunea Europeană. Austria și Italia au fost apreciate pentru respectul cultural față de femei și pentru prezența autorităților în spațiile publice.

Acestea sunt urmate de Polonia, Marea Britanie, Franța și Germania. Pe locurile opt și nouă sunt țările asiatice Thailanda și Japonia. Pe locul zece se situează Croația.

Statele Unite, sub țări asiatice în clasamentul global

La polul opus, cele mai periculoase țări pentru femei sunt Siria, Gabon și Papua Noua Guinee. Autorii studiului consideră că nivelul de violență, lipsa protecției legale și instabilitatea politică fac ca aceste destinații să fie indezirabile pentru femeile care călătoresc singure.

Statele Unite se află abia pe locul 19, sub țări precum India, Vietnam, China și Turcia. Nu este deloc surprinzător, ținând cont de rata ridicată a criminalității și violențele legate de portul de arme. Mai mult, transportul în comun este subdezvoltat, făcând dificilă deplasarea fără autoturism.

Europa oferă un sentiment de siguranță mai ridicat nu doar prin infrastructură, ci și prin normele sociale și cultura locală. În multe orașe europene, reacțiile față de hărțuire sunt mai ferme, iar vigilența comunităților contribuie la protecția vizitatorilor.