Cele trei fetițe din Iași, spălate pe cap cu o substanță toxică, vor fi duse la un centru de plasament

S-a luat o decizie în cazul celor trei copile din Iași care au fost spălate pe cap de bunica lor cu o substanță toxică, pentru animale. După ce vor fi externate, cele trei surori vor fi duse într-un centru de plasament, în regim de urgență.

Asistenții sociali au mers astăzi la locuința femeii și au constatat că fetele nu au condiții potrivite de îngrijire în familie. Sunt probleme pe fondul consumului de alcool și al violențelor. Mama e plecată la muncă în străinătate, iar cel mai probabil pentru fete se va căuta un asistent maternal.

Trei asistenți sociali de la Direcția pentru Protecția Copilului Iași au mers în Jigoreni, la locuința bunicii care și-a spălat nepoatele pe cap cu o soluție de uz veterinar, decizie care ar fi putut duce la o tragedie. Au stat de vorbă cu femeia, dar și cu vecinii, iar concluzia a fost clară: fetele nu sunt în siguranță în familie.

“Bunica și tatăl nu sunt în stare să aibă grijă de cei trei copii, în primul rând din cauza consumului de alcool, dar și din cauza violenței care este la nivelul familiei. La externare, cei trei copii vor merge la centrul de plasament în regim de urgență”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași, conform Digi24.

Bunica spune că ținea substanța destinată animalelor de câțiva ani buni în casă și nu s-a gândit nicio clipă că ar putea să le facă rău fetelor. Pe fata cea mare o avea chiar ea în plasament. Surorile mai mici, care mai petrec timp și cu ceilalți bunici, într-o altă localitate, veniseră în vizită. Fetele vor sta provizoriu într-un centru de plasament. Asistenții sociali caută deja un asistent maternal care să le ia în grijă.

În paralel cu ancheta de la Direcția pentru Protecția Copilului și polițiștii fac verificări. A fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cele trei fete au vârste de 6, 9 și 11 ani.

Citește mai multe:

Tragedie trasă la indigo: Trei fetițe din Iași au ajuns la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...