Celebrele târguri de Crăciun din Budapesta s-au deschis doar pentru vaccinați

Publicat: 12 dec. 2021, 07:00, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Celebrele târguri de Crăciun din Budapesta s-au deschis doar pentru vaccinați

Chiar dacă Europa se luptă cu o nouă pandemie de Covid, Budapesta și-a deschis celebrele târguri tradiționale de Crăciun, dar în care au acces doar persoanele vaccinate.

„Este minunat să avem din nou târg. A fost foarte deprimant când am vizitat târgul anul trecut – era decorat, dar nu erau oameni”, a spus Adrienn, turistă. Anul trecut, pentru că Ungaria era în lock down, nua u mai fost organizate târguri de Crăciun.

Vizitatorii târgului din Budapesta s-au aliniat la punctele de control pentru a prezenta certificatele de vaccinare sau de imunitate COVID-19, așa cum prevăd reglementările.

În Ungaria, măștile sunt obligatorii doar în spațiile interioare și doar o mică parte dintre vizitatori au ales să le poarte în aer liber.

Praga și Viena au anulat târgurile de Crăciun

Mulți dintre ei sunt turiști care au venit la Budapesta, în timp ce alte țări din Europa Centrală și-au închis târgurile de Crăciun în încercarea de a limita infectările.

Târgul din capitala cehă Praga a fost anulat, în timp ce la Viena, capitala austriacă, aflată la aproximativ două ore de Budapesta, se așteaptă ca acesta să se deschidă abia luni.

În condițiile în care Ungaria se luptă cu un al patrulea val de COVID-19, vizitatorii la evenimentele cu peste 500 de participanți trebuie să prezinte dovada vaccinării sau a imunității după boală. Restaurantele, magazinele, centrele comerciale și școlile rămân deschise pentru toată lumea.

Și Strarbourg și-a deschis celebrul Târg de Crăciun. Cea de-a 451-a ediţie a Târgului de Crăciun de la Strasbourg se va desfăşura ”sub o securitate foarte strictă, cu mijloace considerabile”, într-un context sanitar local marcat şi de o recrudescenţă a infecţiei cu SARS-CoV-2, după cum au anunţat organizatorii.

Anulat în 2020 din cauza epidemiei de COVID-19, acest târg va fi organizat în acest an ”într-un context securitar şi sanitar delicat, cu un nivel al ameninţării teroriste ridicat în mod particular”, a declarat într-o conferinţă de presă reprezentanta statului în regiunea Grand Est, prefectul Josiane Chevalier, potrivit AFP. Ea a amintit că în 2018 Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost ţinta unui atentat, soldat cu cinci morţi.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele