Celine Dion nu se mai ține pe picioare de la cât de mult a slabit. A ajuns la 40 de kilograme

Celine Dion nu se mai ține pe picioare de la cât de mult a slabit. A ajuns la 40 kg. Ea anunța în noiembrie 2021 că anulează ultimele concerte programate în cadrul etapei nord-americane a turneului său „Courage”. Sora ei comunica presei, potrivit Hello!, că „Ce se întâmplă cu Celine este trist, dar nu este grav”!

Și în 2021 sora artistei, Claudette Dion, încerca să-i liniștească pe fani, după ce aceștia s-au întrebat dacă o vor mai vedea pe scenă vreodată. Dar o altă rudă făcea declarații dure: „Nu poate merge. Suferă de dureri ale gambelor și ale picioarelor care o paralizează.

Este foarte slăbită și a slăbit mult. O boală care ar putea necesita o convalescență îndelungată, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ar putea fi necesar să se oprească pentru câteva luni, sau chiar un an. Pentru că simptomele sale sunt mai îngrijorătoare decât era prevăzut”, declara ruda, potrivit Here.

Concertul Celine Dion în România, programat inițial să aibă loc pe 29 iulie 2020 la Arena Națională din București și amânat ulterior pentru 25 iulie 2021, a fost reprogramat în contextul pandemiei de COVID-19. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 iunie 2023, biletele achiziționate își păstrează valabilitatea, potrivit organizatorilor, dar având în vedere starea sănătății artistei orice e posibil. Adică să fie amânat iar concertul artistei în România.

Artista este însă optimistă: „Vestea bună este că mă descurc puțin mai bine. Dar merge foarte lent și este foarte frustrant pentru mine”, a declarat ea recent, potrivit Hello!

Celine Dion nu se mai ține pe picioare de la cât de mult a slabit

„Chiar speram să fiu pregătită să mă întorc pe scenă acum, însă descopăr că trebuie să am mai multă răbdare”, scria Celine Dion pe Twitter în 2021. Ce se întâmplase? După ce amânase concerte din cauza pandemiei, cântăreața îşi anulase deja și spectacolele programate în Las Vegas între noiembrie 2021 şi februarie 2022.

Ea ar fi trebuit să îşi reia turneul pe 9 martie 2022 la Denver şi să urce pe scenă în circa 15 oraşe americane şi canadiene până pe 22 aprilie 2022. Spectacolele au fost, de asemenea, anulate, pentru că recuperarea cântăreţei, care suferă de „spasme musculare severe şi persistente”, „durează mai mult decât s-ar fi aşteptat”, a spus staff-ul artistei atunci, într-un comunicat.

Primele 52 de concerte ale turneului au avut loc înainte de începerea pandemiei, în martie 2020.

Ce boală are Celine Dion. De ce a ajuns la 40 de kilograme 

De ce Céline Dion a ajuns să cântărească numai 40 de kilograme? Artista suferă de degenerescență musculară, o afecțiună rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului. E paralizată de crize de durere și tetanie (n.r. – sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor), slăbește văzând cu ochii.

De origine genetică, această afecțiune poate apărea în orice moment al vieții, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă. Se caracterizează prin slăbiciune progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța… Persoana afectată își pierde apoi capacitatea de a efectua mișcări, apoi de a se mișca. Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Și mama lui Celine Dion a suferit de o astfel de maladie

Aceste afecțiuni sunt rare. Unele studii estimează că aproximativ 1 din 3.500 de oameni le au, dar pot afecta pe oricine și pot apărea la orice vârstă. Sunt boli genetice, adică sunt cauzate de o anomalie sau o mutație, de o genă necesară bunei funcționări a mușchilor precum și dezvoltării acestora. Când această genă este mutată, mușchii nu se mai pot contracta normal, își pierd vigoarea și degenerează.

Afecțiunea este răspândită recesiv, atunci când ambii părinți sunt purtători ai genei anormale, dar boala nu se manifestă la ei. Atunci când copilul moștenește atât gena anormală de la tatăl său, cât și pe cea a mamei sale, dezvoltă boala.

Se pare că și mama lui Celine Dion a suferit de o astfel de maladie care a făcut-o să își piardă vederea. Therese Tanguay Dion, mama artistei Celine Dion, a murit la vârsta de 92 de ani, în ianuarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...